Κουτσούμπας: Να μην κλείσει το εργοστάσιο στις Σκουριές, να περάσει στον λαό

ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΓ ΚΚΕ.(Eurokinissi-ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΓ ΚΚΕ.(Eurokinissi-ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Να μην κλείσει το εργοστάσιο", απάντησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας σε ερώτηση για ενδεχόμενο λουκέτο στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα (Vid)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στον ρ/σ "Βήμα FM 99,5" και τους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε σχετικά και με το ζήτημα της Eldorado Gold.

"Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη δουλειά τους. Δεν μπορείς να καταδικάζεις εργαζόμενους στην ανεργία. Λουκέτο δεν πρέπει να υπάρχει σε βιομηχανία. Το εργοστάσιο στις Σκουριές πρέπει να ανοίξει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο λουκέτο στις Σκουριές Χαλκιδικής.

"Όχι, να μην κλείσουν, (τα μεταλλεία) εμείς δεν θέλουμε κανένα εργοστάσιο να κλείσει. Και για το περιβάλλον που λένε ότι μολύνεται, μπορεί να επιβάλλουν μέτρα σε οποιαδήποτε εταιρία και κάπως να βελτιωθούν οι συνθήκες. Το περιβαλλοντολογικό ζήτημα μπορεί να λυθεί και επιμένουμε σ’ αυτό, μόνο στα πλαίσια μιας τέτοιας κοινωνίας και μιας τέτοιας οικονομίας, αλλιώς όλα τα άλλα είναι ψεύτικα και εκεί είναι η ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιων αριστερών, που λένε ότι μέσα στον καπιταλισμό, μέσα στην ΕΕ, με τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές να ανταγωνίζονται σαν τα σκυλιά για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζουν καλά. Οι εργαζόμενοι πάντα θα την πληρώνουν και πάντα το πολιτικό τους προσωπικό, οι κυβερνήσεις, θα παίζουν το ρόλο του ενός ή του άλλου, επιλέγοντας πότε τον έναν και πότε τον άλλο σε βάρος όμως του λαού".

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θεωρεί μείζον ζήτημα την προστασία του περιβάλλοντος σ' αυτή την επένδυση, ενώ τάχθηκε υπέρ της κοινωνικοποίησης και της κρατικοποίησης όλων των παραγωγικών μέσων και πηγών της οικονομίας προς όφελος του Ελληνικού λαού.

"Στις Σκουριές όπου έχουμε το ζήτημα με τους ανταγωνισμούς μονοπωλιακών ομίλων, που την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και επειδή οι εταιρίες ανταγωνίζονται και θέλουν περισσότερα κέρδη και το παλεύουν απ’ τη δική τους σκοπιά για να τα έχουν και απ’ την άλλη βρίσκονται έρμαιοι απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία παίζει παιχνίδια υπέρ άλλων ομίλων είτε επειδή δέχεται κάποιες πιέσεις στα πλαίσια αυτά.

Μόνο οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο, που θέλουν τη δουλειά τους και να μπορούν να ζήσουν καλά και πιστεύουμε ότι αυτή η θέση εκφράζει και τους εργαζόμενους. Πρέπει η πάλη και ο αγώνας να στοχεύει ότι αυτός ο ορυκτός πλούτος – ο χρυσός στη συγκεκριμένη περίπτωση – θα πρέπει να γίνει κοινωνική περιουσία γιατί ανήκει στο λαό. Μόνο έτσι το κέρδος, η επένδυση όπως τη λέμε σήμερα, θα γυρνάει πάλι υπέρ του είτε με την κοινωνική ασφάλιση που θα έχουν, το μισθό, με την εξασφάλιση για την οικογένειά τους. Εμείς θέλουμε να κοινωνικοποιηθεί η εταιρεία, αλλά δε γίνεται τώρα", είπε αναλυτικά.

SHARE:

24Media Network