Κουτσούμπας: ‘Να μην υποχωρήσουμε μπροστά στην πίεση των ΗΠΑ για το Σκοπιανό’

Κουτσούμπας: ‘Να μην υποχωρήσουμε μπροστά στην πίεση των ΗΠΑ για το Σκοπιανό’
Συλλαλητήριο στην Ομόνοια του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβερνησης, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Την απόκρουση του Σκοπιανού αλυτρωτισμού, ως προϋπόθεση για τη λύση στην ονομασία της γειτονικής χώρας, έθεσε ως βασική προτεραιότητα του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας τυχόν χρήση του όρου "Μακεδονία" μόνο ως γεωγραφικό προσδιορισμό

Την πάγια θέση του ΚΚΕ για το “σκοπιανό” παρουσίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης που οργάνωσε η Επιτροπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας του Περισσού.

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ, χωρίς να κρύβεται πίσω από τις λέξεις, υποστήριξε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στο “Σκοπιανό”, μεγαλύτερη ακόμα και από την ονομασία των Σκοπίων, είναι μια συμφωνία για το απαραβίαστο των συνόρων, ανάμεσα στην Ελλάδα και το γειτονικό κράτος. Άλλωστε, ο Περισσός έχει εδώ και χρόνια κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αλυτρωτικές βλέψεις εκ μέρους των Σκοπίων. “Δίνουμε βάρος στα ζητήματα των εγγυήσεων και των προϋποθέσεων, της καταδίκης του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των αναγκαίων αλλαγών στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας”, δήλωσε ο Δ.Κουτσούμπας.

“Τυχόν χρήση του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου της είναι αποδεκτή μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός”, είπε στη συνέχεια ο Γραμματέας του ΚΚΕ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος του, που είχε εκφραστεί κιόλας από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ζητώντας παράλληλα “Να μην υποχωρήσουμε από θέσεις αρχών κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, για άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Ιούλη».

Η αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, μόνο τυχαία δεν είναι. Για το ΚΚΕ, η εμπλοκή της βορειοατλαντικής συμμαχίας και η πίεση που ασκεί για την άμεση ένταξη της πΓΔΜ σε αυτή, ευθύνεται για την αναζωπύρωση της συζήτησης και την βιασύνη που επικρατεί πάνω στο ζήτημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα