Κουτσούμπας: "Πιο αναγκαίος από ποτέ ο σοσιαλισμός"

ΑΘΗΝΑ-Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ 39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ 39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση από τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.Ειρωνεία για όσους κάνεις περιοδεία στα "γκαλά της πλουτοκρατίας"

Επίθεση κατά της κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας του στην Κοζάνη σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του κόμματος.

Ο σοσιαλισμός είναι σήμερα πιο αναγκαίος από ποτέ, είπε ο κ. Κουτσούμπας κι επιτέθηκε εναντίων όσων «έχουν το θράσος να θέλουν να επηρεάσουν το λαό μέσα από τις συναναστροφές τους με τα think tanks του συστήματος και τις διαλέξεις τους στα γκαλά της πλουτοκρατίας. Περιδιαβαίνοντας από το Τέξας και τα ιδρύματα της διεθνούς κεφαλαιοκρατίας, στα ευρωπαϊκά σαλόνια της σοσιαλδημοκρατίας. Κοροϊδεύουν το λαό ότι θα καταφέρουν - με μαγικό ραβδί και συνταγές made in USA - να κάνουν το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα να δουλεύει και για τους εκμεταλλευτές και για τους εκμεταλλευόμενους».

Πρόσθεσε πως «παριστάνουν τους μάγους που μπορούν να κρατάνε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη βγάζοντας τη γλώσσα στους ιθαγενείς εργάτες και πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, γεμίζοντας τα σεντούκια των φαρμακοβιομηχάνων, τμημάτων του κεφαλαίου, κόντρα στα συμφέροντα των άλλων τμημάτων που υποστηρίζουν οι άλλοι, οι σημερινοί χαλίφηδες».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι «τα μέτρα που πέρασαν και αυτά που πρόκειται να περάσουν, όχι μόνο θα είναι μόνιμα, αλλά θα έχουν και συνέχεια. Γιατί αυτό απαιτεί η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή η διέξοδος από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, στην οποία ορκίζονται τόσο η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου». Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη «να συγκεντρωθούν δυνάμεις από την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες που θα δουν και θα ξεπεράσουν - θα πηδήξουν - θα ανατρέψουν τα τείχη στα οποία τους κρατάνε εγκλωβισμένο τα άλλα κόμματα».

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «είναι αντίπαλος μεν του κυβερνητικού «success story», αλλά οπαδός του «west side story»», ενώ για το ΚΚΕ σημείωσε: « Η θέση του ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προπαγανδίζουν ορισμένοι ότι δήθεν το ΚΚΕ δε θέλει να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, βολεύεται στον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης. Τους απαντάμε, απευθυνόμενοι όμως σε εκείνους τους εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου, που καλοπροαίρετα μας θέτουν τέτοια ερωτήματα, το εξής: Ο ρόλος της μαχητικής δυναμικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης, που ζητά το ΚΚΕ από το λαό να του δώσει στις σημερινές συνθήκες, δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε άνευ ουσίας. Δεν ζητάμε δύναμη για να κάνουμε αντιπολίτευση μόνο από τα βουλευτικά έδρανα, εκτοξεύοντας κορώνες, εξυπναδίστικες ατάκες, να κάνουν τους ψευτόμαγκες, όπως έχουν συνηθίσει και κάνουν άλλα κόμματα, αποπροσανατολίζοντας και κοροϊδεύοντας το λαό ότι τάχατες αντιστέκονται. Μια τρύπα στο νερό κάνουν όλοι αυτοί».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: