Κουτσούμπας σε κυβέρνηση: Δεν θα σας αφήσουμε σε ‘χλωρό κλαρί’ για τις απεργίες

Κουτσούμπας σε κυβέρνηση: Δεν θα σας αφήσουμε σε ‘χλωρό κλαρί’ για τις απεργίες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μίλησε για ξεφτίλα της κυβέρνησης και την κατηγόρησε πως συμπεριφέρεται σαν τον κλέφτη που άφησε προσωρινά τα κλοπιμαία. Επίθεση και στη ΝΔ που αναμένεται να ψηφίσει την τροπολογία

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να την αφήσουν σε «χλωρί κλαρί» για το θέμα του δικαιώματος στην απεργία απεύθυνε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και προειδοποίησε ότι η αποσυρθείσα τροπολογία για τις απεργίες δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ακόμη και αν επανέλθει στη Βουλή και ψηφιστεί. 

Ο κ. Κουτσούμπας σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια τόνισε ότι η αποσυρθείσα τροπολογία «βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία» και ανέφερε ότι η ρύθμιση ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι «έφερε την τροπολογία σαν τον λωποδύτη μέσα στη νύχτα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον άρον στη βουλή». «Σαν τον κλέφτη φέρατε νύχτα την τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, και νύχτα την αποσύρατε, για να τη φέρετε βέβαια αργότερα» πρόσθεσε ο ΓΓ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την προσωρινή απόσυρση της διάταξης.

«Σε αυτή τη χώρα υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει ταξικό κίνημα και δεν θα σας αφήσει σε χλωρό κλαρί» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και μίλησε για «ξεφτίλα» της κυβέρνησης. Διεμήνυσε δε ότι όποιος τολμήσει να αγγίξει το δικαίωμα στην απεργία «θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους». Ξεκαθάρισε, επίσης, σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η τροπολογία δε θα εφαρμοστεί. “Θα την ακυρώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την οργάνωση και με τον αγώνα τους” συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα