Κουτσούμπας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ: Ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός ιός

Κουτσούμπας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ: Ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός ιός
Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Eurokinissi

Τους λόγους για τους οποίος ο καπιταλισμός έχει ήδη χρεοκοπήσει επιχείρησε να αναδείξει στην ομιλία του στο φεστιβάλ της ΚΝΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είπε ότι το φετινό Φεστιβάλ σίγουρα θα μείνει στη Ιστορία ως ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, λόγω της ξεχωριστής προσπάθειας που καταβλήθηκε λόγω της διεξαγωγής του με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με τη συνειδητή πειθαρχία των μελών και φίλων της ΚΝΕ και λόγω του μηνύματος του μέσα στη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

«Το σύνθημα “Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε για να νικήσει η ζωή”, μπορεί να είχε ως αφετηρία την τελευταία κραυγή του Τζορτζ Φλόιντ, που ασφυκτιούσε κάτω από το γόνατο του Αμερικανού αστυνομικού, αλλά τελικά αυτές οι κραυγές γίνονται όλο και περισσότερες σε όλο τον πλανήτη και στην χώρα μας» υπογράμμισε προσθέτοντας «Το φετινό φεστιβάλ γίνεται ξεχωριστό γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα. Γιατί ταρακουνάει τις συνειδήσεις που βομβαρδίζονται καθημερινά από διάφορα όπως το “τίποτα δεν αλλάζει” ή το δηλητηριώδες “δεν υπάρχει χώρος για αγώνες, πρέπει να έχουμε εθνική ομοψυχία”».

Μιλώντας για το σύνολο των εξελίξεων με την κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων υγείας ακόμα και των μητροπόλεων του καπιταλισμού, την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, την όξυνση των επικίνδυνων ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των αστικών τάξεων κάθε χώρας που εκδηλώνονται με κάθε αφορμή ακόμα και με το εμβόλιο (για τον Covid 19) τόνισε ότι αυτοί οι παράγοντες είναι αλληλοτροφοδοτούμενοι.

«Πρόκειται για τα αδιέξοδα, τη βαρβαρότητα, τη σήψη του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που καλούνται να τα πληρώσουν οι λαοί ακόμη και με την ζωή τους, σε περιπτώσεις πολεμικών εμπλοκών.

Είναι αυτό που πολύ εύστοχα αποτυπώθηκε, με αφορμή την πανδημία, στο σύνθημα “ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός ιός”!» υπογράμμισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κυρίως ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ από τη μία μεριά και τη Ρωσία και την Κίνα από την άλλη, στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Σε αυτόν τον καμβά των αντιθέσεων είναι ενταγμένες και οι εξελίξεις στον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι οποίες επίσης είναι σε περίοδο όξυνσης, με ισχυρούς κινδύνους για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τη ζωή του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι «οι βαθυστόχαστες αναλύσεις, που έλεγαν ότι όσο η Ελλάδα είναι το καλό παιδί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τόσο θα κατοχυρώνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, χρεοκοπούν παταγωδώς. Το δε επιχείρημα, ότι αυτοί οι φονιάδες είναι εγγύηση για την ασφάλεια του λαού μας έχει απαντηθεί σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Στη Γιουγκοσλαβία παλιότερα, στη Συρία, στην Ουκρανία, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη και αλλού».

Όπως σημείωσε, «οι μεγάλοι σύμμαχοι της ελληνικής άρχουσας τάξης υποδαυλίζουν την τουρκική επιθετικότητα, την αμφισβήτηση συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Την ίδια στιγμή η χώρα μας με ευθύνη των κυβερνήσεων μετατρέπεται σε οχυρό για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, παίρνοντας μέρος στην περικύκλωση της Ρωσίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα