Κουτσούμπας: Στο ΚΚΕ δεν υπάρχει ούτε διαρχία ούτε μοναρχία

Κουτσούμπας: Στο ΚΚΕ δεν υπάρχει ούτε διαρχία ούτε μοναρχία

Επιμένει στη θέση για μη συνεργασία ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Το ΚΚΕ καθοδηγείται συλλογικά και δεν λειτουργεί με μηχανισμούς "διαρχίας ή μοναρχίας", τονίζει ο νέος γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως η συνεισφορά της Αλέκας Παπαρήγα είναι μεγάλη και αδιαμφισβήτη και η προκάτοχός του θα συνεχίζει να συμβάλλει μαζί με πολλά ακόμα στελέχη του κόμματος.

Όσον αφορά το ζήτημα της συνεργασίας του ΚΚΕ με άλλους σχηματισμούς, ο γγ επαναλαμβάνει πως δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με όσους απέτυχαν να διαλύσουν το ΚΚΕ και παίζουν ενεργό ρόλο στη συκοφάντησή του αλλά και σε όσους κομίζουν προτάσεις  που κινούνται εντός των τειχών.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απαντά σε ερώτηση για τη σχέση παλιάς και νέας ηγεσίας του ΚΚΕ λέγοντας πως στο κόμμα "δεν υπάρχει ούτε διαρχία ούτε μοναρχία, υπάρχει η συλλογική καθοδήγηση του κόμματος με τον ιδιαίτερο καταμερισμό και την ευθύνη του καθενός που αποφασίζουν τα εκλεγμένα από το συνέδριο όργανα".

"Η προσφορά της Αλέκας Παπαρήγα είναι μεγάλη και αδιαμφισβήτη, συνεχίζει και θα συνεχίσει να συμβάλλει με την τεράστια πείρα της στην προσπάθεια του κόμματος μαζί με πολλά άλλα στελέχη", υπογραμμίζει.

Όσον αφορά τη συζήτηση με άλλους σχηματισμούς, με αναφορά στο Αριστερό Ρεύμα του Π. Λαφαζάνη ή το Σχέδιο Β/ του Αλ. Αλαβάνου, ο Δ. Κουτσούμπας απαντά πως "οι προτάσεις τους κινούνται "εντός των τειχών", η θέση τους για έξοδο από το ευρώ από μόνη της δεν είναι ριζοσπαστική, δεν λύνει κανένα πρόβλημα".

"Αυτή τη θέση υιοθετούν και τμήματα του κεφαλαίου, όχι μόνο στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει και τις οξυμένες αντιθέσεις τους", συμπληρώνει.

Σε ερώτηση για κόμματα που προέρχονται από τη διάσπασή του, ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνει πως πρόκειται για δυνάμεις που αποσπάστηκαν αφού πρώτα απέτυχαν να διαλύσουν το ΚΚΕ.

"Πάνω από 20 χρόνια παίζουν ενεργό ρόλο στη συκοφάντηση του ΚΚΕ, λοιδόρησαν ιδέες, αξίες, οράματα, ιδεολογίες, συνεχίζουν να δρουν υπονομευτικά μέσα στο κίνημα, στις παρυφές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ", αναφέρει, διερωτώμενος για το "τι συνεργασία μπορεί να υπάρξει με δυνάμεις που συκοφάντησαν το ΚΚΕ;".

SHARE:

24Media Network