Κουβέλης: Δεν με ενδιαφέρει η προεδρολογία. Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικο μέτρο

Συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η αποδοχή ή μη της παραίτησης του προέδρου Φώτη Κουβέλη. Στο στιγμιότυππο ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του ο οποίος βρίσκεται υπό παραίτηση λόγω των δυσμενών εκλογικών αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η αποδοχή ή μη της παραίτησης του προέδρου Φώτη Κουβέλη. Στο στιγμιότυππο ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του ο οποίος βρίσκεται υπό παραίτηση λόγω των δυσμενών εκλογικών αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τα μέτρα που επιβάλλονται είναι άδικα και ο ΕΝΦΙΑ και η υπερφορολόγηση αποτελούν θηλιά στο λαιμό των πολιτών ανέφερε ο Φ. Κουβέλης από την Καλαμάτα επαναλαμβάνοντας πως δεν τον αφορά η προεδρολογία

Δεν με αφορά η προεδρολογία επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, εν όψει του τρίτου συνεδρίου του κόμματος.

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και με ενδιαφέρει να είμαι παρών στην ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού σοσιαλισμού» ανέφερε κ.Κουβέλης ενώ σχετικά με το θέμα της προεδρικής εκλογής, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα εκδηλώσει στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο και σε συνάρτηση με τις ασκούμενες πολιτικές τη θέση της.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε άδικα τα μέτρα που επιβάλλονται και επισήμανε τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους φορολογικούς ελέγχους, με κορυφαίο παράδειγμα, όπως σημείωσε, τη λίστα Λαγκάρντ.

Χαρακτήρισε επίσης θηλιά στο λαιμό των πολιτών τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγιση, η οποία έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το «βατερλό» του ΕΝΦΙΑ και η έκρηξη της ανεργίας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προωθήσει προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μόνο στην περίπτωση που δεν θα καταστεί δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι στη βάση προγραμματικών συμφωνιών μπορεί να επιτευχθεί συνάντηση των δυνάμεων που συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης μπορεί να γίνει και το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Κουβέλης, αν μεταβάλλει τη στάση του, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό του που υπογραμμίζουν αυτή ακριβώς την ανάγκη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι προσκολλημένος σε ανεδαφικές και δογματικές απόψεις, μετακινείται σε ρεαλιστικότερες και μετριοπαθέστερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν.

SHARE:

24Media Network