Κουβέλης: Έχει μαυρίσει η ψυχή όλων μας για αυτό που συνέβη στο Μάτι

Κουβέλης: Έχει μαυρίσει η ψυχή όλων μας για αυτό που συνέβη στο Μάτι
Ο Φώτης Κουβέλης Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για αντιπολίτευση πάνω στα καμμένα. Χαρακτήρισε τεράστιο γεγονός την επικείμενη έξοδο από τα μνημόνια

Στην δημόσια τηλεόραση μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τόνισε ότι οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων που τελεσίδικα έχουν χαρακτηριστεί παράνομα θα γίνουν με τους κανόνες της νομιμότητας.

“Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής σε μακροχρονες διαδικασίες. Η κυβέρνηση επιλέγει την άμεση επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος της κυβέρνησης είναι να αφήσει τα αυθαίρετα ως έχουν”, υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις και το ρόλο τους στο έργο της καταστροφικής πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου, τόνισε ότι το όριο ετοιμότητας τους είναι 4 ώρες και στην συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν εκεί άμεσα, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Δεν ολιγώρησαν καθόλου, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι δεν έλαβαν μέρος στην κατάσβεσή της στρατιωτικά αεροπλάνα γιατί θα γκρεμίζονταν σπίτια στο Μάτι και θα σκοτώνονταν άνθρωποι. Διευκρινίζοντας πως τα στρατιωτικά μέσα λαμβάνουν μέρος στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά την στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Κουβέλης επέκρινε την Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως δεν είναι θεσμικός ο τρόπος που αντιπολιτεύεται και πως με την στάση της θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα. Ερωτηθείς για τις ευθύνες της κυβέρνησης είπε πως τώρα κρίνονται. “Στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα”.

“Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων, όλων μας για αυτό που συνέβη στο Μάτι. Και δεν επιχειρώ να συμψηφίσω ούτε να αντιροπήσω κάτι. Έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη-σε άλλο επίπεδο οδύνη-  των 8 μνημονιακών ετών εξέρχεται. Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να τα αποσιωπά κανείς, ούτε να τα βάζει στο περιθώριο και να εκμεταλλεύεται-όχι να αξιοποιεί-να εκμεταλλεύεται πολλές φορές με απαράδεκτο έως χυδαίο τρόπο τα παραπάνω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα