Κουβέλης: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι εκλογές

Συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Σάββατο 22 Φεβρ. 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Σάββατο 22 Φεβρ. 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο πήχης της επιτυχίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι "η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου" τόνισε Φ. Κουβέλης σε συνέντευξη στην "Καθημερινή της Κυριακής". Αναλυτικά τι ανέφερε

"Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής" επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Στην συνέντευξή του τονίζει ότι ο πήχης της επιτυχίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι "η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα λειτουργήσει ως πυλώνας υπευθυνότητας, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της δικομματικής και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ" και υπογραμμίζει ότι "η Δημοκρατική Αριστερά είναι υπεύθυνη δύναμη και δεν επενδύει στην πολιτική των αδιεξόδων".

Στην ερώτηση αν η χώρα βρεθεί μπροστά σε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και υπάρξει ο κίνδυνος και νέας προσφυγής στις κάλπες, τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης, υποστηρίζει ότι "οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα πλαστά διχαστικά διλήμματα και τάσσονται με συντριπτικά ποσοστά υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Κανείς, επομένως, δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να αποκλείσει μία κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης, εάν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας".

Και διευκρινίζει: "αναφέρομαι σε μία διακομματική κυβέρνηση συνεννόησης προγραμματικού χαρακτήρα, η οποία είναι αδύνατο να προωθηθεί χωρίς την εξισορροπητική παρουσία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου".

Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές και εάν ενδιαφέρεται για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αφού το όνομά του έχει ακουστεί για τη διαδοχή του κ. Παπούλια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζει: "Απέχω και δεν μετέχω σε συζητήσεις μελλοντολογικού χαρακτήρα, οι οποίες σε τελευταία ανάλυση μπορούν να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network