Κουβέλης: Η προεδρολογία δεν με αφορά

Κουβέλης: Η προεδρολογία δεν με αφορά
EUROKINISSI

Δεν έχει υπάρξει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή, ούτε φανερή, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης σχετικά με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Τις προθέσεις του για την προεδρική εκλογή αποσαφήνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κoυβέλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κρίνει μόνο με προσωπικά κριτήρια και πρόσθεσε: «Είπαμε ότι κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύει των θεσμών. Υπάρχουν θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες από το σύνταγμα και αυτές οι διαδικασίες στα τέλη του Ιανουαρίου του 2015.

Μέχρι τότε έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας...Σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου ... Δεν έχει υπάρξει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή, ούτε φανερή. Πάντως, δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια και αποσυνδεδεμένα από το τι κρίνω ότι θα είναι θετικό για τη χώρα και την κοινωνία. Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Έδειξε πάντως ότι επιδιώκει να συνεχίσει στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ λέγοντας: «Τιμητική η αναφορά θα έλεγα, ότι αναφέρομαι ως δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος, ε, αυτή η προεδρολογία δεν με αφορά. Με αφορά η συμμετοχή μου στις διαδικασίες, στην πολιτική δράση της ΔΗΜΑΡ».

Και πρόσθεσε: «Το λέω με σαφήνεια και κυρίως προσθέτω όλα εκείνα που αφορούν στην προεδρολογία και στην πρωιμότητα η οποία υπάρχει με το άνοιγμα αυτής της συζήτησης. Θέλω να σας πω επιπλέον ότι σε λίγες ημέρες, λιγότερες από 15 ημέρες, έχω συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτό που σήμερα με σαφήνεια σας λέω, αναφορικά με το πως θεωρεί ο Φώτης Κουβέλης την παρουσία του στην πολιτική ζωή, θα το επαναλάβω και θα το κάνω πιο λιανά για όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network