Κουβέλης: Πρώτος στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική συμμαχία

Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης EUROKINISSI

"Είναι αναγκαία η συμπόρευση και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Η σοσιαλδημοκρατία άφησε τεράστιο έδαφος στη νεοφιλελεύθερη πολιτική" είπε ακόμη.

"Εχω τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική συμμαχία θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στις ευρωεκλογές. Δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για το τι θα συμβεί στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου".

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο Φώτης Κουβέλης υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

ADVERTISING

Και πρόσθεσε:

"Είναι αναγκαία η συμπόρευση και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Η σοσιαλδημοκρατία άφησε τεράστιο έδαφος στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο προοδευτικός πόλος συγκροτείται στο κοινωνικό πεδίο ανεξάρτητα από τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει συντηρητική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ. Η άρνηση διαλόγου βρίσκεται σε αναντιστοιχία με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Δεν θα πρέπει να αισθάνεται η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τη συγκρότηση προοδευτικού πόλου ως απειλή για την αυτονομία του δικού τους κόμματος. Η κα Κουντουρά λχ δεν είναι αριστερή, αλλά επιλέγει μια προοδευτική πολιτική. Θα ήθελα τον κ. Θεοχαρόπουλο κοντά μας.  Οταν μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική συμμαχία σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα ενιαίο κόμμα. Αν εξασφαλιστούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τότε γιατί όχι να μη μιλήσουμε για ένα συνασπισμό κομμάτων;".

SHARE:

24Media Network