Κρίση μέσω πρωτοσέλιδων από τους Τούρκους

Κρίση μέσω πρωτοσέλιδων από τους Τούρκους

Ο τουρκικός Τύπος ασχολείται με το Αιγαίο, την Κύπρο και την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που δεν έχει ανακοινώσει κανείς. Η επιλογή αυτής της θεματολογίας δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η εφημερίδα Yeni Safak, πιστή στο καθεστώς Ερντογάν γράφει ότι η Τουρκία στέλνει τον ΠΟΡΘΗΤΗ στην Κύπρο προσθέτοντας ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να αγοράσει κι άλλο ερευνητικό σκάφος. Παρά τα οικονομικά της προβλήματα.

Σύμφωνα με το Militaire.gr όλος ο τουρκικός Τύπος ασχολείται με το Αιγαίο και την Κύπρο με κυρίαρχα θέματα την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ που ουδείς βεβαίως έχει ανακοινώσει, αλλά και τα “αποστρατικοποιημένα νησιά”!

Ο υπουργός Άμυνας έθεσε το θέμα με δηλώσεις του κι αυτό που πονάει πρώτα απ΄ όλα την Τουρκία είναι η Λήμνος, την οποία διαπιστώνει ότι εντάσσουν πλέον σε σενάρια ασκήσεων και σχέδια πτήσεων Αμερικανοί και Ισραηλινοί.

Η διαρροή όλων αυτών στον τουρκικό Τύπο δεν γίνεται προφανώς τυχαία, γιατί στην Τουρκία τίποτα δεν το αφήνουν στην τύχη σε τέτοια θέματα.

Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους “διαβάζοντας” και την πολιτική κατάσταση στην Αθήνα, που δεν είναι στα καλύτερά της. Οι Τούρκοι επιλέγουν να δημιουργούν κρίσεις και να κλιμακώνουν τις εντάσεις όταν στην Αθήνα επικρατεί πολιτική ρευστότητα και αναταραχή. Το ίδιο έκανε το 1996 προκαλώντας την κρίση των Ιμίων.

Στην Κύπρο αυτή την ώρα πλέει τo Barbaros το οποίο συνοδεύεται από τρία πολεμικά πλοία. Στην ίδια περιοχή πλέει η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ κι ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Διαβάστε ακόμη στο Militaire.gr:

Πως οι μίζες “σκότωσαν” τα Ναυπηγεία!

Η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ “μια ανάσα” από τη Ρωσία και τον Καμμένο στην Μόσχα

28 Οκτωβρίου: Πως ο Κατσιμήτρος παγίδευσε τους Ιταλούς όπως ο Μιλτιάδης τους Πέρσες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου

Αδιάλλακτος ο Ερντογάν: Ξεκινά την εγκατάσταση των ρωσικών S-400

Όταν η Τουρκία είπε casus belli εμείς τι κάναμε; Αγοράσαμε "άσφαιρα" όπλα για την ΟΝΕ!

SHARE:

24Media Network