Κριθαρίδης: Η κα Κεραμέως θέλει να στείλει το σύνολο των υποψηφίων στα ιδιωτικά κολλέγια

Κριθαρίδης: Η κα Κεραμέως θέλει να στείλει το σύνολο των υποψηφίων στα ιδιωτικά κολλέγια
Ο Μιχάλης Κριθαρίδης. facebook

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης "στόχευσε" τη Νίκη Κεραμέως για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Τη μείωση των εισακτέων στα ελληνικά πανεπιστήμια καταδικάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Νέο περιορισμό κατά 9.000 περίπου, των εισαγωγών στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και δη στα μεγάλα αστικά κέντρα, αποφάσισε η κα Κεραμέως, μετά το περυσινό μπλοκάρισμα της εισαγωγής περίπου 40.000 παιδιών στα δημόσια πανεπιστήμια. Είναι σαφές πως η ανεκδιήγητη, παντελώς ανεξεταστέα, χειρότερη υπουργός Παιδείας της μεταπολίτευσης, η υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, έχει βάλει ως στόχο να στείλει το σύνολο των υποψηφίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα ιδιωτικά κολλέγια και τους φίλους της Μητσοτάκης Α.Ε.», σημειώνει.

«Να είναι σίγουρη όμως η κα Κεραμέως, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης, πως όσους ταξικούς φραγμούς κι αν βάλουν στην εκπαίδευση, οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι γονείς τους και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ακόμα, θα αντιπαλέψουν τα εγκληματικά τους σχέδια στο χώρο της δημόσιας παιδείας, όπως άλλωστε ήδη κάνουν και με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με την Τράπεζα Θεμάτων, με την “απ-αξιολόγηση” και όλα εκείνα που φτιάχνουν στα μέτρα και τα σταθμά της ολιγαρχίας και της τάξης τους, οι επιτελάρχες της κυβέρνησης», τονίζει ο Μ. Κριθαρίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα