Κύκλοι ΥΠΕΞ για δηλώσεις Μπουσάτι: 'Τσάμικο' ζήτημα δεν υπάρχει

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών SOOC

"Καμία συζήτηση για αυτή την άποψη της αλβανικής πλευράς δεν έχει γίνει", σχολιάζουν διπλωματικοί κύκλοι μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού ΥΠΕΞ σύμφωνα με τις οποίες το δήθεν ζήτημα τσαμουριάς θα συζητηθεί στο πλαίσιο διμερών επαφών

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών, Ντιτμήρ Μπουσάτι, δίνουν διπλωματικοί κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας πως πάγια ελληνική θέση, την οποία έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ο ίδιος ο υπουργός, Νίκος Κοτζιάς, είναι ότι "δεν υφίσταται 'τσάμικο ζήτημα' για τη Ελλάδα".

Μιλώντας στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό "Ora News", ο Αλβανός ΥπΕξ είπε ότι "το πακέτο του πολέμου (σ.σ. εννοεί "εμπολέμου"), περιέχει και το "τσάμικο".

ADVERTISING

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, οι ίδιες πηγές του ελληνικού Υπουργείου αναφέρουν ακόμη, ότι ουδεμία συζήτηση σχετικά με αυτή την άποψη της αλβανικής πλευράς έχει γίνει.

"Τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν την διαδικασία διαλόγου, την οποία ξεκίνησε η Ελλάδα, ως υπεύθυνη δύναμη στην περιοχή και στην ΕΕ. Τέτοιες δηλώσεις ουδόλως συμβάλλουν στην προώθηση της όποιος μελλοντικής ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας", συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

SHARE:

24Media Network