Κυμπουρόπουλος: Το 2020 να ονομαστεί "έτος ψυχικής υγείας"

Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με  τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, την Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019.
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
O ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος ανησυχεί ιδιαίτερα για την ψυχική υγεία των Ευρωπαίων, μετά την απότομη αλλαγή της καθημερινότητας τους ελέω της πανδημίας του κορονοϊού. EUROKINISSI

Ανησυχία για την ψυχική υγεία των πολιτών της ΕΕ, εκφράζει ο ευρωβουλευτής Στ. Κυμπουρόπουλος και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική υγεία των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας της ολοκληρωτικής αλλαγής του τρόπου ζωής λόγω του κορονοϊού, εκφράζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στην επίτροπο αρμόδια για θέματα υγείας κυρία Στέλλα Κυριακίδη.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που ως ψυχίατρος συμμετέχει στην διακομματική ομάδα των ευρωβουλευτών που ενδιαφέρονται για την ψυχική υγεία, ενημέρωσε του συναδέλφους του για τα επικίνδυνα επιστημονικά ευρήματα.

ADVERTISING

Με την επιστολή του, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συστήσει μια Ομάδα Ειδικών Υψηλού Επιπέδου για:

1) Να λειτουργούν συμβουλευτικά προς τους επιτρόπους,

2) να συνεργάζονται με τα υπουργεία υγείας των κρατών μελών,

3) να συμβουλεύουν τους ευρωπαϊκούς δήμους και τις περιφέρειες σε συνεργασία με τα αντίστοιχα δίκτυα,

4) να ερευνήσουν το πεδίο συνεργασίας με τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά δίκτυα, ώστε, μέσα από ένα σύνολο δράσεων από κοινού να προασπίσουν την ψυχική υγεία των πολιτών.

Επιπλέον, ο Έλληνας ευρωβουλευτής πρότεινε το 2020 να ονομαστεί έτος Ψυχικής Υγείας, υπό την αιγίδα του οποίου θα τεθούν οι πολυ-επίπεδες ευρωπαϊκές δράσεις. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιστολή έτυχε ευρύτατης διακομματικής υποστήριξης από ευρωβουλευτές από πολλά κράτη-μέλη, που την συνυπέγραψαν.

Επίσης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει εκφράσει φόβους και για την άνοδο των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network