Κυμπουρόπουλος: Υπέρ της εφαρμογής κάθε θεραπείας για το μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ. Τον τελευταίο λόγο έχουν οι θεράποντες γιατροί

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος EUROKINISSI

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, που πάσχει από την ίδια ασθένεια, τονίζει ότι οδηγός του είναι πάντοτε η άρτια επιστημονική τεκμηρίωση και πως η ιατρική φροντίδα και η φαρμακευτική κάλυψη οφείλουν να είναι αρωγοί όλων των ανθρώπων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να γίνονται με σύνεση και βασιζόμενα σε επιστημονικά δεδομένα.

Στο ζήτημα της θεραπείας του 18μηνου Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, αναφέρεται με ανακοίνωση του ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που πάσχει από την ίδια ασθένεια.

“Με την επαγγελματική μου ιδιότητα, ως γιατρός οφείλω να τονίσω ότι οδηγός μου πάντοτε είναι η άρτια επιστημονική τεκμηρίωση για την υγεία του ασθενή. Για κάθε περίπτωση ξεχωριστά τον τελευταίο λόγο αλλά και την ευθύνη για τις οριστικές αποφάσεις έχουν οι θεράποντες ιατροί, οι οποίοι γνωματεύουν βασισμένοι στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και τις πειραματικές μελέτες” διευκρινίζει καταρχήν ο κ.Κυμπουρόπουλος.

ADVERTISING

“Ταυτόχρονα, ως άτομο που πάσχει από την ίδια ασθένεια και έχει πλήρη επίγνωση της αγωνίας των γονιών του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ θα ήθελα να δηλώσω ότι τάσσομαι υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού απόλυτα αποδεδειγμένα. Και σε αυτό αναφέρομαι για όλα τα παιδιά που έχουν ανάλογη ανάγκη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Η περίπτωση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ είναι μία από τις χιλιάδες που χρήζουν της προσοχής μας. Η ιατρική φροντίδα και η φαρμακευτική κάλυψη οφείλουν να είναι αρωγοί όλων των ανθρώπων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να γίνονται με σύνεση και βασιζόμενα σε επιστημονικά δεδομένα” προσθέτει.

“Οποιεσδήποτε πολιτικές, οικονομικές ή άλλες επιδιώξεις που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία θα με βρίσκουν σταθερά και ακλόνητα απέναντί τους!” σημειώνει μάλιστα ο κ.Κυμπουρόπουλος.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ανακοινώνει τέλος ότι προκειμένου να εκφράσω έμπρακτα τη συμπαράστασή του σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, με πρωτοβουλία του ήρθε σε επαφή τις τελευταίες μέρες με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται στις σπάνιες ασθένειες για να ευαισθητοποιηθούν για το πρόβλημα πρόσβασης όλων των πολιτών σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες, δηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες ασθένειες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυμπουρόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παναγιώτης Ραφαήλ: Γιατί η Ελληνική Παιδονευρολογική Εταιρεία είπε "όχι" στη χορήγηση νέας θεραπείας

Παναγιώτης Ραφαήλ: "Το υπουργείο δεν βοηθάει γιατί η λύση είναι ακριβή", λέει ο πατέρας του

Κικίλιας για το μικρό Παναγιώτη: Το ζήτημα είναι επιστημονικό, όχι οικονομικό

SHARE:

24Media Network