Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θα έχει τη δεδηλωμένη εφόσον στην ψηφοφορία για τη συμφωνία χάσει 13 βουλευτές

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση" την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, στην Ολομέλεια της Βουλής.
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση" την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, στην Ολομέλεια της Βουλής. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης σε περίπτωση που κατά την ψηφοφορία για τη συμφωνία χάσει 13 βουλευτές

"Εάν η κυβέρνηση σε αυτήν την ψηφοφορία για τη συμφωνία – εφόσον την κλείσει και τη φέρει στη Βουλή – χάσει παραπάνω από 13 βουλευτές υπάρχει την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης" σημείωσε  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», του δημοσιογράφου, Γιώργου Αυτιά.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει μια συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή και εκεί τόνισε: "Αν η συμφωνία περάσει - ενδεχομένως με ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης - με διαρροές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τίθεται την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης".

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως "δεν μπορεί μια κυβέρνηση να χάνει ενδεχομένως ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμής της, να στηρίζεται ενδεχομένως – όλα αυτά είναι υποθετικά σενάρια – στην αντιπολίτευση για να περάσει τη συμφωνία και την επόμενη ημέρα να συνεχίζει αμέριμνη να κυβερνάει ωσάν να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής".

"Εάν η κυβέρνηση σε αυτήν την ψηφοφορία για τη συμφωνία – εφόσον την κλείσει και τη φέρει στη Βουλή – χάσει παραπάνω από 13 βουλευτές υπάρχει την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης. Και ναι μεν μπορεί να έχουμε συμφωνία, αλλά η κυβέρνηση σε αυτήν τη μορφή δεν θα μπορεί να συνεχίσει" είπε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει συθέμελα

Στα δύο η Ν.Δ: Οι μεν και οι... δεν

SHARE:

24Media Network