Λάθος ο Πάγκαλος, αλλά ορθώς τον κάλυψε ο Παπαδήμος

Λάθος ο Πάγκαλος, αλλά ορθώς τον κάλυψε ο Παπαδήμος

Προσπάθεια να μην δυσαρεστήσει το Θ. Πάγκαλο αλλά να μην πάρει και το μέρος έκανε ο Κ. Σκανδαλίδης, σχολιάζοντας τη γνωστή δήλωση του αντιπροέδρου για τους "αγανακτισμένους" (Vid)

Από τη μία πλευρά ο Κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε ως ατυχή και λανθασμένη τη δήλωση του Θ. Πάγκαλου ότι οι αγανακτισμένοι είναι φασίστες, κομμουνιστές και μ...κες.

Από την άλλη όμως ο κ. Σκανδαλίδης έμεινε και αυτός, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, στη φράση αυτή καθεαυτή, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της δήλωσης Πάγκαλου.

"Νομίζω ότι ήταν πραγματικά μια ατυχής δήλωση. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι. Είναι λάθος η δήλωση και δεν αφορά την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι δικαίως αγανακτισμένη. Από την πλευρά τους οι πολιτικοί πρέπει να δείξουν τον δρόμο στον κόσμο και μάλιστα με συνέπεια. Οσο οι πολιτικοί κάνουν πράγματα που δεν έχουν αποτέλεσμα, τόσο θα αποδοκιμάζονται. Πρέπει, λοιπόν, να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε για να σωθεί η χώρα. Νομίζω ότι η δήλωσή μου είναι σαφής και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης", δήλωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης στο mega σαββατοκύριακο.

Έσπευσε πάντως να προσθέσει αμέσως, φροντίζοντας να καλύψει τα νώτα του, πως η κάλυψη του αντιπροέδρου από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και του Μανώλη Αναγνωστάκη, ο κ. Σκανδαλίδης αποκάλυψε ότι δεν βλέπει τον λόγο γιατί μια κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας να μην συνεχίσει το έργο της και μετά τις εκλογές.

"Αυτή την στιγμή, υπάρχει μια μεταβατική κυβέρνηση τεράστιας σημασίας για την χώρα και πρέπει όλοι μας να ανοίξουμε παράθυρο στην ελπίδα. Να συνεχιστεί αυτή η πολιτική εθνικής συνεννόησης και μετά τις εκλογές, λοιπόν, προκειμένου να βγει η χώρα από το λούκι".

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό είναι κάτι που ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με αίσθημα ευθύνης και είναι μια απόφαση που ο ίδιος πρέπει να την πάρει και να την σκεφτεί μόνος του.

"Τίθενται θέματα. Ναι. Οι φιλοδοξίες στελεχών που θέλουν να δουν τον εαυτό τους στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι θεμιτές. Όμως, πρέπει να επαναφέρουμε τον διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή την στιγμή διάλογος δεν υπάρχει πουθενά. Οι εκλογές της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλλιστεία. Πρώτα ο διάλογος. Υπάρχουν όργανα, πολιτικά συμβούλια, στα οποία μπορούν πολύ ομαλά να γίνουν όλες αυτές οι διαδικασίες. Όσο πιο ομαλά γίνουν, τόσο το καλύτερο για όλους".  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Οι Αγανακτισμένοι είναι κομμουνιστές, φασίστες και μ*λακες"

Σκανδαλίδης: "Ατυχείς οι δηλώσεις Πάγκαλου"

SHARE:

24Media Network