Λεβέντης μαινόμενος: Δεν είμαι τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα καταπιώ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Λυπάμαι, θα το κάνω

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλέον των 150 Μελών και φίλων της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2016 η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας  της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου. Στην αρχή ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Μιχάλης Σαββάκης καλωσόρισε τον κόσμο και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους. Ακολούθως την πίτα ευλόγησε  ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και την έκοψε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τ. Πρωθυπουργός κα Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου μαζί με την Ακαδημαϊκό και π. Πρόεδρο της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Μιχάλης Σαββάκης εξήρε την προσφορά: 1) Tου κ. Βάιου Σελλούντου για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην Ε.Δ.Ι.Π.Τ. ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, 2) Tου κ. Κωνσταντίνου Καλύβα τόσο για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην Ε.Δ.Ι.Π.Τ. ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και για την επάξια εκπροσώπηση της Ένωσης ως Αναπληρωτής Πρόεδρος και  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΤΑΙΣΥΤ,3) Tου κ. Ευάγγελου Σπύρου για την επάξια εκπροσώπηση της Ένωσης ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και 4) του κ. Διονυσίου Μαγκλιβέρα για την πολύχρονη  και πολύπλευρη προσφορά του ως τελευταίου Προέδρου του  ΤΑΙΣΥΤ, νυν Β’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Kατόπιν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τ. Πρωθυπουργός κα Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η π. Πρόεδρος της Βουλής, Ακαδημαϊκός και Επίτιμο Μέλος της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κα Γιώτα Αντωνοπούλου, απένειμαν στους τιμωμένους  διπλώματα και το αργυρό μετάλλιο της Ένωσης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής κ. Γιώργος Παπαηλίου, τη Ν.Δ. η Βουλευτής κα Σοφία Βούλτεψη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ο κ. Παύλος Χρηστίδης, το Κ.Κ.Ε. ο Βουλευτής κ. Σταύρος Τάσσος, Το Ποτάμι η κα Λίνα Παπαδάκη, τους
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλέον των 150 Μελών και φίλων της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2016 η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου. Στην αρχή ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Μιχάλης Σαββάκης καλωσόρισε τον κόσμο και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους. Ακολούθως την πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και την έκοψε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τ. Πρωθυπουργός κα Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου μαζί με την Ακαδημαϊκό και π. Πρόεδρο της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Μιχάλης Σαββάκης εξήρε την προσφορά: 1) Tου κ. Βάιου Σελλούντου για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην Ε.Δ.Ι.Π.Τ. ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, 2) Tου κ. Κωνσταντίνου Καλύβα τόσο για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην Ε.Δ.Ι.Π.Τ. ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και για την επάξια εκπροσώπηση της Ένωσης ως Αναπληρωτής Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΤΑΙΣΥΤ,3) Tου κ. Ευάγγελου Σπύρου για την επάξια εκπροσώπηση της Ένωσης ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και 4) του κ. Διονυσίου Μαγκλιβέρα για την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του ως τελευταίου Προέδρου του ΤΑΙΣΥΤ, νυν Β’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Kατόπιν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τ. Πρωθυπουργός κα Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η π. Πρόεδρος της Βουλής, Ακαδημαϊκός και Επίτιμο Μέλος της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κα Γιώτα Αντωνοπούλου, απένειμαν στους τιμωμένους διπλώματα και το αργυρό μετάλλιο της Ένωσης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής κ. Γιώργος Παπαηλίου, τη Ν.Δ. η Βουλευτής κα Σοφία Βούλτεψη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ο κ. Παύλος Χρηστίδης, το Κ.Κ.Ε. ο Βουλευτής κ. Σταύρος Τάσσος, Το Ποτάμι η κα Λίνα Παπαδάκη, τους EUROKINISSI

"Η Ένωση Κεντρώων δεν είναι τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ. Εντολή του λαού, είναι τους εννέα βουλευτές μας, να τους κάνουμε 60 και 70" είπε ο Βασίλης Λεβέντης. "Στις επόμενες εκλογές, η Ένωση Κεντρώων θα καταπιεί το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Λυπούμαι αλλά θα το κάνω", πρόσθεσε

«Το ότι θα στηρίξουμε τον Τσίπρα είναι όνειρα νυχτερινά και καλό είναι να σκεπαστούν γιατί είναι ξεσκέπαστοι», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Καψής».

«Νομίζουν ότι θα φεύγουν βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πηγαίνω εγώ να τους αναπληρώνω. Πλανώνται. Όνειρα νυχτερινά. Η εντολή προς την Ένωση Κεντρώων δεν είναι για τέτοια πρόστυχα πράγματα. Τσόντα μπορεί να είναι ο Καμμένος. Άλλοι να γίνουν τσόντα. Εμείς, στην Ένωση Κεντρώων, τους εννέα βουλευτές πρέπει να τους κάνουμε 60 και 70. Αυτή είναι η εντολή μας», είπε.

Ωστόσο, ο κ. Λεβέντης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει κάτι καλό που θα κάνει η κυβέρνηση και σημείωσε: «Θα παραμείνω σεμνός, ούτε θέλω να μπω στην κυβέρνηση. Αν κάνουν κάτι καλό θα το στηρίξω, αλλά βλέπω όλο ραδιουργίες και μηχανορραφίες. Εγώ του είπα του Τσίπρα στη Βουλή, αν ερχόταν τίμια και έλεγε «πτώχευσε το Ασφαλιστικό, πρέπει να μειώσουμε 30% τις συντάξεις», ίσως ψήφιζα, όχι για να μειωθούν οι συντάξεις, αλλά για να σωθεί η χώρα. Ταχυδακτυλουργίες, τετραγωνισμοί του κύκλου και απατεωνιές, δεν χωρούν στον Λεβέντη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επέμεινε στην πρόταση του για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και εξήγησε: «Οικουμενική, γιατί ο Τσίπρας χωλαίνει και δεν μπορεί και ο Μητσοτάκης να εγκαταλείψει τα όνειρα για αυτοδυναμίες και για πρωθυπουργίες και να κοιτάξουμε την Ελλάδα. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, κινδυνεύει και για Grexit ακόμη».

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι «λεηλάτησαν τη χώρα επί 40 χρόνια» και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα το ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, επειδή ντρέπεται γι αυτό που είναι, μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ. Λεηλάτησαν, πτώχευσαν, κατέστρεψαν τη χώρα. Ο εφιάλτης που ζούμε αυτά τα πέντε χρόνια είναι εξαιτίας τους. Και μία συγγνώμη δεν ζήτησαν. Κι επειδή είναι αναίσθητοι και δεν ζητούν συγγνώμη τους λέω: Μια μεγάλη Ένωση Κεντρώων θα τους αναγκάσει να ζητήσουν συγγνώμη - κι αν δεν το πράξουν είναι και η δικαιοσύνη εδώ. Γιατί υπάρχουν αυτοκτονίες, υπάρχουν λουκέτα, υπάρχουν και καταστροφές. Δεν μπορούμε να τις ξεπεράσουμε».

Τέλος. ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις επόμενες εκλογές, η Ένωση Κεντρώων θα αφήσει εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και είπε χαρακτηριστικά: «Στις επόμενες εκλογές, η Ένωση Κεντρώων θα καταπιεί το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Λυπούμαι αλλά θα το κάνω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βασίλης Λεβέντης
SHARE:

24Media Network