Λεβέντης σε Γεννηματά: Ο λαός θα σε τιμωρήσει για το ‘όχι’ στην απλή αναλογική

Λεβέντης σε Γεννηματά: Ο λαός θα σε τιμωρήσει για το ‘όχι’ στην απλή αναλογική
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13ης Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και άλλες διατάξεις", στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016// Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ . (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Κατηγόρησε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δίνει τη νίκη στον Μητσοτάκη και προέβλεψε ότι θα «εξαφανιστεί» από τη Βουλή (Vid)

Σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα προσωπικά στη Φώφη Γεννηματά για την μεταστροφή της για την στροφή της κατά της απλής αναλογικής εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στη Βουλή και προειδοποίησε ότι ο λαός θα τιμωρήσει την αλλαγή στάσης της Χαριλάου Τρικούπη. 

«Το ΠΑΣΟΚ θα τιμωρηθεί από το λαό γιατί πρόδωσε την απλή αναλογική» προεξόφλησε ο κ. Λεβέντης και τόνισε ότι μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου ήρθε η σειρά της Φώφης Γεννηματά να πει όχι στο αναλογικό εκλογικό σύστημα. Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυρία Γεννηματά ότι θα φταίει εκείνη αν τη νύχτα των εκλογών «πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης». Ανέφερε δε ότι τον εκπλήσσει η στάση του ΠΑΣΟΚ που “αναζητεί διάφορες προφάσεις” για να μην ψηφίσει. «Το πρωτεύων είναι να μην υπάρχων δώρα στο πρώτο κόμμα» είπε χαρακτηριστικά. «Θα έρθει η νύχτα των εκλογών και θέλω να δω πως θα απολογηθεί η κυρία Γεννηματά από τον γύρο του θριάμβου του κ. Μητσοτάκη» συμπλήρωσε και μίλησε για «ιστορικό στίγμα» που θα βαραίνει την κυρία Γεννηματά.

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η χώρα πτώχευσε με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις που ευνοήθηκαν από τα συστήματα της ενισχυμένης αναλογικής και τα «δώρα» στο πρώτο κόμμα. Κάλεσε, μάλιστα, τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση σημειώνοντας ότι η ψηφοφορία για την απλή αναλογική αφορά το μέλλον της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα