Λευκό καπνό για τη συγκρότηση του ΕΣΡ προαναγγέλλει ο Βούτσης

Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on Dec. 15, 2015 /           , , 15  2015.
Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on Dec. 15, 2015 / , , 15 2015. SOOC

Εκτιμά ότι μέχρι την επόμενη Πέμπτη θα υπάρξει διακομματική συμφωνία. Προανήγγειλε υποχρεωτικούς ελέγχους Πόθεν Έσχες για όλους ανώτατους λειτουργούς

Την αισιοδοξία του ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα επιτευχθεί συναίνεση των 4/5 της Βουλής για την συγκρότηση του νέου ΔΣ του ΕΣΡ και θα αποτραπεί έτσι το ενδεχόμενο να αναγκαστεί η κυβέρνηση να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την υπέρβαση του αδιεξόδου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταλήξουμε» είπε ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου καταγράφηκαν σημάδια συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων στις προτάσεις της Βουλής. Ο κ. Βούτσης ανέφερε, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κράτησαν θετική στάση στα ονόματα που τους πρότεινε το Προεδρείο της Βουλής με αποτέλεσμα να αισιοδοξεί. Μάλιστα, αν όλα εξελιχθούν ομαλά τότε η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης,  θα παγώσει την επεξεργασία  της νομοθετικής ρύθμισης που ετοίμαζε για να μεταφέρει αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στο υπουργείο Επικρατείας σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές των εορτών η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή αλλά τελικά δεν  το έπραξε εξαντλώντας τα περιθώρια για ευοίωνη κατάληξη.

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε επίσης αλλαγές στη διαδικασία ελέγχου των δηλώσεων Πόθεν Έσχες. Συγκεκριμένα προανήγγειλε ότι ο έλεγχος θα συνεχίσει να είναι δειγματοληπτικός για τους απλούς υπόχρεους αλλά θα καταστεί υποχρεωτικός για όλους τους ανώτερους αξιωματούχους, ανώτατους δικαστικούς, δημόσιους λειτουργούς, εκδότες κτλ. Επίσης ανακοίνωσε ότι η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα ελέγχει εφεξής μόνο τις περιουσιακές δηλώσεις των πολιτικών προσώπων και οι υπόλοιποι υπόχρεοι θα ελέγχονται πλέον από τον Άρειο Πάγο.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παππάς: Όποιος θέλει να έχει κανάλι πρέπει να έχει νόμιμη άδεια

SHARE: