Τσίπρας σε ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν χαίρεται που βγαίνουμε από τα Μνημόνια

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 9 Απριλίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 9 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Έμπειρα κομματικά στελέχη συνομολογούν ότι στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει συζήτηση "ουσίας", υπό την έννοια ότι τα ανοιχτά μέτωπα για την κυβέρνηση είναι πολλά και το επόμενο εξάμηνο θεωρείται κρίσιμο

Για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση ετοιμάζονται όλοι σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, που άνοιξε το απόγευμα με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και θα διαρκέσει ως αύριο το βράδυ.

Τα θέματα, άλλωστε, που συζητούνται εντόνως στο εσωκομματικό πεδίο είναι πολλά, ενώ ακόμη περισσότερες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η συνεδρίαση που ξεκινά σήμερα το απόγευμα εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η συζήτηση για όλα τα θέματα θα είναι τουλάχιστον… εκτενής.

ADVERTISING

Έμπειρα κομματικά στελέχη, αλλά κυβερνητικοί παράγοντες, συνομολογούν ότι σήμερα και αύριο, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει συζήτηση «ουσίας», υπό την έννοια ότι τα ανοιχτά μέτωπα για την κυβέρνηση είναι πολλά και το επόμενο εξάμηνο θεωρείται κρίσιμο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα καταγράψει τις απόψεις όλων των μελών της Κ.Ε. σχετικά με την διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει των τελικών αποφάσεων για τον τρόπο και τους όρους εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο. Όπως διεμήνυσε και χθες στο «Ραδιόφωνο 24/7» στους 88,6 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει στην ανάγκη μίας αυτοδύναμης εξόδου. Η διαπραγμάτευση των επόμενων μηνών, λοιπόν, όπως επίσης και μία καλά σχεδιασμένη τακτική σε σχέση με την δημιουργία του περίφημου «μαξιλαριού» ρευστότητας είναι κρίσιμης σημασίας για το πόσο «καθαρή» θα είναι η έξοδος από το Μνημόνιο, αλλά και για τον βαθμό «ελευθερίας» της χώρας από τον Σεπτέμβριο και μετά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρική Επιτροπή εφ’ όλης της ύλης

SHARE:

24Media Network