Η ομιλία Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο: Ελευθερία ή θάνατος για την Ουκρανία

Η ομιλία Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο: Ελευθερία ή θάνατος για την Ουκρανία
Από την ομιλία Ζελένσκι INTIME NEWS

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας στην ομιλία του στην ολομέλεια της ελληνικής Βουλής.

Ιδιαίτερα θερμή προς την Ελλάδα ήταν η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο με πολλές αναφορές για την ελληνική κοινότητα σε Μαριούπολη και Οδησσό. Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε όπλα και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις κυρώσεις.

Η ομιλία του Ζελένσκι

Κυρία Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου

Για πάνω από ένα μήνα ξυπνώ και σκέφτομαι τη Μαριούπολη. Οι Ρώσοι την καταστρέφουν αυτό δεν έχει συμβεί ξανά στην ευρωπαϊκή ιστορία

Ουδέποτε κατάφεραν να χτυπήσουν τις πόλεις αναγκάζοντας τους αμάχους να φύγουν.

Δεν έχει μείνει κανένα κτίριο άθικτο η μεγάλη πλειοψηφία έχει ισοπεδωθεί και έχουν βομβαρδίσει ακόμα και το δημοτικό θέατρο της πόλης. Ολοι τα έχουμε δει αυτά. Αυτό είναι το έργο των Ρώσων πολίτων που ήξεραν τι έκαναν.

Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί.

Αυτή η ειρηνική πόλη έζησε τη βία των ρωσικών στρατευμάτων, ήταν το λίκνο της ελληνικής κοινότητας της οποίας τα μέλη ζούσαν ειρηνικά. Είναι αδύνατον να βρούμε τις αρχές της ελληνικής παρουσίας στον Εύξεινο Πόντο.

Απεικονίζεται ακόμα και στο νόμισμά μας.

Με την Ελλάδα έχει συνδεθεί και η ανάπτυξη του χριστιανισμού στη χώρα μας. Είμαστε ορθόδοξοι, η χώρα εκχριστιανίστηκε από τους Ελληνες.

Αν χαθεί αυτή η διάσταση, χάνουμε ένα μέρος της ταυτότητας μας.

Λέμε και εμείς ελευθερία ή θάνατος όπως και εσείς.

Πέρα από τη Μαριούπολη, απειλείται η Οδησσός την οποία επισκέφθηκε ο Ελληνας ΥΠΕΞ. Σήμερα είναι ήρεμη γιατί τα στρατεύματά μας απώθησαν τους βαρβάρους.

Είναι χιλιάδες αυτοί που μετανάστευσαν. Ρωσικά στρατεύματα χτύπησαν τους άμαχους βάσει σχεδίου και όχι μόνο εκεί. Η οδύνη είναι μεγάλη. Οι Ρώσοι εκδιώκουν πληθυσμούς αμάχων προς τη Ρωσία. Πρέπει να λογοδοτήσουν. Να σώσουμε όσους μπορούμε να σώσουμε.

Η Φιλική Εταιρία συγκροτήθηκε εδώ. Εχει τεράστια σημασία. Μία νέα Φιλική Εταιρία θα μπορούσε να σώσει την Ουκρανία και τον ελληνισμό στη χώρα μας. Χρειαζόμαστε άμεση υποστήριξη. Οι Ρώσοι επιτίθενται συνέχεια. Με την αλληλεγγύη της Ελλάδας θα νικήσουμε. Ο χρόνος είναι κρίσιμη διάσταση.

Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη συμμετοχή στις κυρώσεις. Χρησιμοποιήστε τη δική σας επιρροή για όποια διάσωση μπορούμε να κάνουμε. Η Ουκρανία είναι όρθια. Να δουλέψουμε λοιπόν μαζί για να σώσουμε αυτό που δημιούργησαν μαζί Έλληνες και Ουκρανοί. Να μην χάσουμε την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά. Να μην γίνει η Μαριούπολη Θερμοπύλες. Πρέπει να μάθουν ότι όποιος επιλέγει τον πόλεμο, χάνει.

Εξ αρχής η Ρωσία δεν στράφηκε μόνο κατά της Ουκρανίας αλλά κατά της Ευρώπης. Χρησιμοποιώντας τα ορυκτά τους καύσιμα, προκαλώντας ελλείμματα στις αγορές και στη διατροφική βιομηχανία. Οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν ευρωπαϊκά. Να κλείσουμε την πόρτα σε όλες τις ρωσικές τράπεζες, να μην κερδίζουν χρήματα. Τα χρήματα που κερδίζουν οι Ρώσοι τα κάνουν πυραύλους για να καταστρέφουν τις πόλεις μας. Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα. Αντιαεροπορικά, αντιαρματικά. Μόνο έτσι θα σώσουμε την Ουκρανία. Οι λαοί μας ήταν πάντα στενά συνδεμένοι. Θα φέρουμε την ειρήνη και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Η Μαριούπολη θα ξαναχτιστεί.

Ισότιμοι εταίροι μέσα στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, την ΕΕ. Θα κερδίσουμε, δόξα στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα