Βαρουφάκης, Ίνο, Λόουτς και Γουότερς συζητούν για την δίκη του Ασάνζ

Βαρουφάκης, Ίνο, Λόουτς και Γουότερς συζητούν για την δίκη του Ασάνζ

Δείτε τη διαδικτυακή συζήτηση για την δίκη του ιδρυτή των wikileaks με τη συμμετοχή Γιάνη Βαρουφάκη, Μπράιαν Ίνο, Κέν Λόουτς και Ρότζερ Γουότερς.

Διαδικτυακή συζήτηση για την δίκη του ιδρυτή των wikileaks, Τζουλιάν Ασάνζ, με την συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, Ρότζερ Γουότερς, Κεν Λόουτς και Μπράιαν Ίνο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Η συζήτηση έγινε  λίγες ώρες μετά την άρνηση της βρετανικής Δικαιοσύνης να απελευθερώσει με εγγύηση των Ασάνζ.

Είχε προηγηθεί η άρνηση έκδοσής του στις ΗΠΑ την περασμένη Δευτέρα, με τις ΗΠΑ να ασκούν έφεση για την συγκεκριμένη απόφαση.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του Αυστραλού που περιλαμβάνει 18 κατηγορίες για «συνωμοσία» με την Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού, με σκοπό την παρείσφρηση σε υπολογιστές της κυβέρνησης των ΗΠΑ και για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας περί κρατικών απορρήτων.

Υποστηρικτές του καταγγέλλουν ότι υφίσταται διωγμό διότι εξέθεσε εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και χαρακτηρίζουν την ποινική δίωξη σε βάρος του επίθεση στη δημοσιογραφία και στην ελευθερία του λόγου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα