Λοβέρδος: Άθλιοι έστησαν τη σκευωρία – Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση ασυλίας μου

Λοβέρδος: Άθλιοι έστησαν τη σκευωρία – Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση ασυλίας μου
Συνέντευξη τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του για παθητική δωροδοκία από την Novartis πέρα από όσα κατέθεσαν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες. Ο Αν. Λοβέρδος επανέλαβε ότι δεν γνώριζε παρά ελάχιστα του Κώστα Φρουζή και Νίκο Μανία.

«Χρήματα δεν βρέθηκαν, ούτε ένα ευρώ, αλλά το κρύβουν» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να απαντήσει στο εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του, καθώς ελέγχεται για παθητική δωροδοκία από τη Novartis για να υπερτιμολογήσει φάρμακα της εταιρείας. Ο Αν. Λοβέρδος τόνισε ότι «πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου», ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχεία εναντίον του πέρα από όσα κατέθεσαν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες.

Ο Αν. Λοβέρδος επανέλαβε ότι δεν γνώριζε παρά ελάχιστα και τον Κώστα Φρουζή της Novartis και τον νέο μάρτυρα που κατέθεσε εναντίον του, Νίκο Μανία, ενώ παρατήρησε ότι η συμπληρωματική δικογραφία που συνέταξε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη «εξαφανίζει πλήρως το κατηγορητήριο της συμμορίας». Σε υψηλούς τόνους, ο Αν. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει αρκετές φορές ότι θα καθίσει στο εδώλιο τους «άθλιους» που έστησαν την «σκευωρία» εναντίον του.

«Δεν ήταν σύμβουλός μου ο Ν. Μανίας»

Σε σχέση με τον Ν. Μανία, ο Αν. Λοβέρδος σχολίασε ότι δεν ήταν σύμβουλός του όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί, αλλά ένας τεχνικός, εξωτερικός συνεργάτης του υπουργείου Υγείας. Ο Αν. Λοβέρδος επισήμανε ότι ο Ν. Μανίας κατέθεσε ως «αυτόκλητος» μάρτυρας πρόσφατα, υπονοώντας ότι η κατάθεσή του «αντικατέστησε» αυτήν του Νίκου Μανιαδάκη, όταν αυτός αποκάλυψε την ταυτότητά του, ενώ πριν ήταν προστατευόμενος μάρτυρας.

«Ψέμα καραμπινάτο» ότι γνώριζα τον Κ. Φρουζή πριν τα τέλη Μάρτη του 2012

Όσον αφορά τον Κ. Φρουζή, ο Αν. Λοβέρδος παρατήρησε ότι είναι «ψέμα καραμπινάτο» ότι τον γνώριζε νωρίτερα από τα τέλη Μάρτη του 2012, όταν και τον συνάντηση για πρώτη και τελευταία φορά στο υπουργείο μετά την εκλογή του ως πρόεδρο των φαρμακοβιομηχάνων. Ο Αν. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι η συνάντησή του με τον Κ. Φρουζή «δεν κράτησε περισσότερο από μία χειραψία», ενώ τόνισε ότι οι δύο τους δεν είχαν ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail, κάτι που ξέρουν, αλλά κρύβουν οι «σκευωροί».

Ο Αν. Λοβέρδος χαρακτήρισε «αλχημεία του ΣΥΡΙΖΑ» το γεγονός ότι το αδίκημα της δωροδοκίας δεν θεωρείται παραγεγραμμένο και χαρακτήρισε «σκαστή παρανομία» την αξιοποίηση αυτής της ερμηνείας. Τόνισε όμως ότι «δεν θα το επικαλεστώ», αλλά, αντίθετα, «θα τους αντιμετωπίσω».

Απαντήσεις για τα υπερτιμολογημένα φάρμακα

Δίνοντας αναλυτικές απαντήσεις για τα τέσσερα φάρμακα, τα οποία κατηγορείται ότι υπερτιμολόγησε προς όφελος της Novartis, ο Αν. Λοβέρδος σημείωσε ότι η τιμολόγηση του Gilenya και του Tasigna έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση της ειδικής επιτροπής, ενώ ειδικά η τιμολόγηση του Gilenya παρατήρησε ότι υπήρξαν «τεράστια οφέλη» για ασθενείς και δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σε σχέση με το Lucentis, ο Αν. Λοβέρδος θύμισε ότι κυκλοφορούσε και πριν από την θητεία του, ενώ αποκρύπτεται «δολίως» ότι το φθηνότερο Avastin δεν μπορούσε να το αντικαταστήσει γιατί δεν μπορούσε νομίμως να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα