Μαλλιώρη: Ούτε επί χούντας δεν έχω υποστεί τέτοια συμπεριφορά. Γεωργιάδης: Δεν είμαι δικαστής

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ,Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013  (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ,Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Δεν επέτρεψαν στην πρώην πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ να δώσει συνέντευξη στα γραφεία του Οργανισμού. Βαρύτατες αιχμές και αναφορές από την κ. Μαλλιώρη, δεν είμαι δικαστής είμαι υπουργός, απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σε μία ομολογουμένως επεισοδιακή συνέντευξη, η οποία δόθηκε σε πεζόδρομο, η Μ. Μαλλιώρη, πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ χρησιμοποίησε αναφορές σε υψηλούς τόνους, προκαλώντας την απάντηση του υπουργείου Υγείας. 

Η τέως πρόεδρου του ΟΚΑΝΑ αναγκάστηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στον πεζοδρόμιο της οδού Αβέρωφ, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα. Ο λόγος ήταν πως ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού της απαγόρευσε να δώσει τη συνέντευξη στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου.

Η κ. Μαλλιώρη σχολίασε:

"Τέτοια συμπεριφορά δεν την έχω υποστεί ούτε στη χούντα. Κάποιοι επιθυμούν να σιωπήσω".

Στη συνέχεια χαρακτήρισε "ψεύδη και ανακριβή και επιλεκτική πληροφόρηση" τις κατηγορίες εναντίον της, ενώ δε δίστασε να προτρέψει το γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, να τη διαψεύσει, εάν τα όσα αναφέρει ο ίδιος για τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή ότι οι αυξήσεις μισθών κατά 182% στον Οργανισμό, αφορούν χρονικό διάστημα μετά το 2009. Επίσης, είπε ότι το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ έχει υπαχθεί κανονικά στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, και έχει υποστεί και τις τρεις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους.

Τα όσα συνέβησαν έξω από το κτίριο του ΟΚΑΝΑ, ώθησαν την υφυπουργό Υγείας, Ζέττα Μακρή, να εκδώσει ανακοίνωση, λέγοντας όμως πως υπήρξε απόφαση του αντιπροέδρου του ΟΚΑΝΑ, χωρίς συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία.

"Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, που αναπληρώνει την παραιτηθείσα πρόεδρο, ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία".

Στις καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του ΟΚΑΝΑ αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε σήμερα με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Δεν είμαι δικαστής. Είμαι υπουργός. Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες από την πλευρά της κ. υφυπουργού, η οποία έχει την αρμοδιότητα και την οποία περιβάλλω με απεριόριστη εμπιστοσύνη, οι οποίες έχουν πάει στα αρμόδια όργανα. Η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη έγινε αποδεκτή, διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία".

SHARE: