Μαμουλάκης: Μεταμεσονύχτια τροπολογία για την εκποίηση μετοχών του ΔΑΑ

Μαμουλάκης: Μεταμεσονύχτια τροπολογία για την εκποίηση μετοχών του ΔΑΑ
O Χάρης Μαμουλάκης Eurokinissi / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στην τροπολογία του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του εισοδήματος έχει περιληφθεί και άρθρο, με το οποίο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών μπαίνει σε διαδικασία εκποίησης μετοχών.

Το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε, χθες το βράδυ, από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κατήγγειλε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης. Ο βουλευτής είπε ότι ενώ στην τροπολογία περιλαμβάνεται, ως θετική προμετωπίδα, η ένταξη ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπουργείο Οικονομικών– «σύρθηκε η κυβέρνηση σε αυτήν τη διάταξη»- σε αυτήν την τροπολογία έχει περιληφθεί και άρθρο με το οποίο η πύλη εισόδου της χώρας μπαίνει σε διαδικασία εκποίησης μετοχών.

«Ενώ προτάσσετε την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπουργείο Οικονομικών -είναι τροπολογία που εδώ και πολύ καιρό έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ- και ενώ δέχεστε αφόρητη πίεση ακόμη και από το ΣτΕ, τι κάνετε; Βάζετε μέσα στη μεταμεσονύχτια τροπολογία και ανάμεσα σε θετικά άρθρα, το δεύτερο άρθρο, με το οποίο η μεγαλύτερη υποδομή της χώρας, η πύλη εισόδου της χώρας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το γνωστό ΔΑΑ μπαίνει σε διαδικασία εκποίησης μετοχών», ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης και κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία την τελευταία χρονιά προ covid, το 2019, τα μικτά έσοδα του ΔΑΑ ανήλθαν σε μισό δισ. ευρώ. «Ο κ. Χατζηδάκης φέρνει σε τροπολογία ένα τόσο κομβικό ζήτημα, το ενσωματώνει εμβόλιμα σε μεταμεσονύχτια τροπολογία. Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς την αριστεία και τη θετική νομοθέτηση;», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με τη στάση του κόμματός του απέναντι στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος, ο κ. Μαμουλάκης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο αλλά καταδικάζει τη λογική της ασκούμενης δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ». Ο ίδιος, κατά το στάδιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, είχε δηλώσει επιφύλαξη για την τελική στάση του κόμματός του στην Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα