Μαμουλάκης: “Οι σημερινές αυξήσεις δεν καλύπτουν τη συρρίκνωση των εισοδημάτων”

Μαμουλάκης: “Οι σημερινές αυξήσεις δεν καλύπτουν τη συρρίκνωση των εισοδημάτων”
, Eurokinissi

Κριτική και προτάσεις από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη στο νομοσχέδιο περί ενίσχυσης των εισοδημάτων.

Συνεχίστηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις», με Εισηγητή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τον Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ο Χάρης Μαμουλάκης, αναφέρθηκε στην 49η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι συμπίπτει με το ανεξιχνίαστο σκάνδαλο των υποκλοπών της Νέας Δημοκρατίας. Άσκησε επίσης κριτική στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών από το «χάρτινο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη», λέγοντας πως μεταφέρθηκαν με C130 αστυνομικοί στη Ρόδο, όταν οι πυροσβέστες μετακινήθηκαν με το πλοίο της γραμμής, πραγματοποιώντας ταξίδι 18 ωρών.

Αναφερόμενος στα άρθρα του νομοσχεδίου, ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε ότι οι τοποθετήσεις των φορέων στην Επιτροπή επιβεβαίωσαν και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι δηλαδή «οι σημερινές αυξήσεις δεν καλύπτουν τη συρρίκνωση των εισοδημάτων που προέκυψε από την μέγγενη της περιόδου των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και της διάβρωσης των εισοδημάτων ως αποτέλεσμα της ξέφρενης πληθωριστικής κρίσης», ενώ όπως ειπώθηκε και από τα χείλη των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων, «το σχέδιο νόμου συμβάλει στο περαιτέρω «ξήλωμα του πουλόβερ» του ενιαίου και οριζόντιου μισθολογίου.».

Ο κ. Μαμουλάκης ανέδειξε επίσης τις αδυναμίες άρθρων του νομοσχεδίου καταθέτοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις διατάξεις που αφορούν τα συνταξιοδοτικά ζητήματα, τον επανακαθορισμό της οικογενειακής παροχής, τις ρυθμίσεις ακαδημαϊκών και στρατιωτικών, τον ΕΝΦΙΑ, το market pass, το youth pass, τα προγράμματα των κομμάτων, την ολοκλήρωση των εργασιών υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού και το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα