Μάντζος: "Η κυβέρνηση θέλει κράτος δικαίου αλά καρτ"

Δημήτρης Μάντζος
Δημήτρης Μάντζος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως η "κυβέρνηση ψήφισε μόνη έναν αντισυνταγματικό νόμο που συσκοτίζει την αλήθεια". ""Φαίνεται πως το κομματικό συμφέρον υπερέχει για τη Νέα Δημοκρατία" δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, απάντησε στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ

"Η κυβέρνηση εγκαλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για τη θεσμική κριτική, που της ασκεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι η ίδια κυβέρνηση, που ήθελε νομοθεσία à la carte, ελευθερίες à la carte, κράτος δικαίου à la carte", απάντησε ο κ. Μάντζος, προσθέτοντας ότι "είναι η κυβέρνηση, που εισηγήθηκε, και η ΝΔ που μόνη ψήφισε έναν αντισυνταγματικό νόμο, που περιορίζει δικαιώματα, συσκοτίζει την αλήθεια και φαλκιδεύει τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ".

ADVERTISING

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε πώς "η μόνη αλήθεια είναι ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γνωμοδοτώντας στο ερώτημα ενός ιδιώτη, χωρίς αρμοδιότητα και καμία δεσμευτικότητα επιχειρεί να παρεμποδίσει τη λειτουργία μιας συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής".

Ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι η άσκηση κριτικής σε πράξεις πολιτειακών οργάνων δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υψηλό δημοκρατικό καθήκον και πώς κανείς δεν μπορεί να μας το απαγορεύσει.

"Φαίνεται πως το κομματικό συμφέρον υπερέχει για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι οι Νόμοι της Νέας Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα; Είναι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις πάνω από τις Ανεξάρτητες Αρχές; Είναι, εν τέλει, η Νέα Δημοκρατία πάνω από το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία;", κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network