Μαριέττα Γιαννάκου στο NEWS 247: Ιδανικό θα ήταν για την Ελλάδα η υποψηφιότητα Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Μαριέττα Γιαννάκου στο NEWS 247: Ιδανικό θα ήταν για την Ελλάδα η υποψηφιότητα Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο NEWS 247 η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ, Μαριέττα Γιαννάκου. Τι είπε ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ (Vid)

Το Μάιο θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές , ενώ από τον Ιανουάριο η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου το NEWS 247, βρέθηκε στις Βρυξέλλες και  μίλησε με την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ Μαριέττα Γιαννάκου.

Η κα Γιαννάκου εκτίμησε, ότι η ιδανική επιλογή  για την Ελλάδα στην υποψηφιότητα του προέδρου της Κομισιόν από πλευράς Ευρωπαϊκού κόμματος θα ήταν ο φιλέλληνας  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μέχρι στιγμής  το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα  που θα κυνηγήσει την πρωτιά απέναντι στους ευρωσοσιαλιστές που ήδη έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του  Μάρτιν Σούλτς, δεν έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα. Υποψήφιος της ευρωπαϊκής Αριστεράς που όμως; δεν αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό βουλευτών θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα θα ανακοινώσει τον επίσημο  υποψήφιο του, σε συνέδριο του το Μάρτιο στο Δουβλίνο. 

Αναφερόμενη στο αδιέξοδο που έχει επέλθει στις συνομιλίες της ελληνικής κυβερνήσεως και τρόικας  η κ. Γιαννάκου  εκτίμησε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα modus vivendi χωρίς ακρότητες και συγκρούσεις,  προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και ειδικά στο θέμα των πλειστηριασμών να προστατευθούν και οι ευπαθείς ομάδες αλλά και η τραπεζική πίστη. 

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και τα κλειστά πανεπιστήμια, η κα Γιαννάκου και ως πρώην υπουργός παιδείας θεωρεί ότι πλέον το εξάμηνο χάθηκε και  επισήμανε ότι δεν είναι δικαίωμα κανενός να κλείνει τους δημόσιους χώρους. Όπως τόνισε τα πανεπιστήμια ανήκουν λαό και θα πρέπει να είναι ανοικτά  και κάλεσε υπουργείο και διοικητικούς να ξεκινήσουν άμεσα διάλογο. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα