Μαρινάκης για Βαρβιτσιώτη: Όλοι αξιολογούνται συνεχώς

Μαρινάκης για Βαρβιτσιώτη: Όλοι αξιολογούνται συνεχώς
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε για αποδόση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα για το έγκλημα στο Blue Horizon, ενώ αποδοκίμασε σαφώς τον υπουργό Ναυτιλίας, που παραμένει όμως στη θέση του.

Με τη φράση “Όλοι αξιολογούνται συνεχώς”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιχείρησε να εκφράσει την αποδοκιμασία του Μαξίμου προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Μίλτο Βαρβιτσιώτη, για τις δηλώσεις του σχετικά με το έγκλημα στο Blue Horizon.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πάντως παραμένει στη θέση του, αφού ταυτόχρονα η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το θέμα.

Ερωτηθείς σχετικά άλλωστε ο κ. Μαρινάκης δήλωσε επίσης: “Αυτή τη στιγμή, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και όλους μας απασχολεί η διαχείριση του κύματος κακοκαιρίας και από εκεί και πέρα ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι δήλωση αυτή ήταν άστοχη και επανόρθωσε”.

Δεν επιβεβαίωσε φυσικά ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έσπευσε να κάνει ανάρτηση για το θέμα προκειμένου να διαχειριστεί πολιτικά την οργή που προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη. “Συνέβη κάτι που νομίζω ότι δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους, φρικαλέο και απάνθρωπο”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι εκτός από το ποινικό επίπεδο θα αποδούν ευθύνες και στην εταιρεία, γιατί όπως σημείωσε το θέμα δεν είναι μόνο αυτό που συνέβη με αποτέλεσμα τον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη, αλλά και ότι μετά αναχώρησε το καράβι σα να μην είχε συμβεί τίποτα.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αποδοθούν επιχειρησιακές ευθύνες και στο Λιμενικό Σώμα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εξετασθεί ποιος και πόσοι έπρεπε να είναι εκεί και πως λειτουργεί συνολικά η διαδικασία.

“Είναι ακόμα και σήμερα αδύνατον, έχοντας δει τόσες φορές τις εικόνες αυτές να πιστέψουμε ότι συνέβη όντως κάτι τέτοιο. Είδαμε εικόνες που ξεπερνούν τα όρια της απανθρωπιάς και γεμίζουν οργή τον καθένα μας. Εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας στην οικογένεια του Αντώνη”, δήλωσε επίσης ο κ. Μαρινάκης και τόνισε:

“Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν άμεσα από την ΕΛΑΣ και έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν. Όσοι ευθύνονται πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Η απόδοση ευθυνών δεν θα σταματήσει στο επίπεδο της ποινικής ευθύνης. Θα ερευνηθούν όλα όσα συνέβησαν και θα ελεγχθούν σε όλα τα επίπεδα όσοι είχαν ή θα έπρεπε να έχουν εμπλοκή για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις τους.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα