Μαρινάκης καλύπτει Γεωργιάδη και Αυγενάκη για τον “εκβιασμό” ψηφοφόρων με το ΕΣΠΑ – αποζημιώσεις

Διαβάζεται σε 4'
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης INTIME

Τι είπε ο Π. Μαρινάκης για τις δηλώσεις των υπουργών Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. “Με όποιον υποψήφιο βγήκε φωτογραφία ο Κασσελάκης δεν πήγε δεύτερο γύρο”, σχολίασε.

Το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς είναι δεδομένες όποιος και εάν εκλεγεί, αλλά δεν είπαν το αντίθετο ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά κάλυψε τους υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης που “απείλησαν” τους ψηφοφόρους στο δήμο Χαλανδρίου και την περιφέρεια Θεσσαλίας αντίστοιχα με συνέπειες εάν δεν εκλέψουν τον υποψήφιο της αρεσκείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μαρινάκης έκανε ειδικότερα λόγο για “πλήρη παρανόηση”. Υποστήριξε ότι: “Δεν είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι δεν θα δοθεί ΕΣΠΑ, ούτε ο κ. Αυγενάκης ότι δεν θα δοθούν αποζημιώσεις”. Και διαβεβαίωσε: “Είναι προφανές ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, που επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν πολλαπλασιαστεί, είναι δεδομένα για κάθε δήμο και κάθε περιφέρεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος”.

Δήλωσε επίσης ότι: “Ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε δεν θα πάρει χρήματα ο δήμος Χαλανδρίου. Είπε ότι όταν σε ένα δήμο υπάρχει ένας άνθρωπος, που ανήκει στην άκρα αριστερά και δεν αποδέχεται ορισμένες βασικές αρχές, είναι προβληματικό. Από εκεί και πέρα οι πολίτες θα επιλέξουν”.

Διαβεβαίωσε δε ότι οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς δίνονται και θα δοθούν χωρίς καθυστέρηση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Χαρακτήρισε δε “λυπηρό να παραχαράσσεται μία θέση που λέει ότι επειδή πρέπει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο, εμείς θεωρούμε σημαντικό να υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση άνθρωποι που συμμερίζονται την ίδια λογική με εμάς”.

“Θα συνεργαστούμε με όλους, άλλο η πολιτική διάσταση”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε δε ότι: “Το πρώτο που είπε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος του πρώτου γύρου είναι ότι θα συνεργαστεί με το σύνολο των εκλεγμένων στους δήμους και τις περιφέρειες”. Εκτίμησε δε ότι αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν μπορεί να υπάρχει καμία παρερμηνεία.

Επικαλέστηκε επίσης ότι τα κριτήρια για τα γαλάζια χρίσματα σε επίπεδο περιφερειών δεν δόθηκαν με αμιγώς κομματικά κριτήρια. Και αυτό διότι όπως ανέφερε η ΝΔ στην Κρήτη στήριξε αυτή τη φορά το Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ το 2019 είχε κατεβάσει άλλον υποψήφιο. Επειδή όμως, πρόσθεσε, ο κ. Αρναουτάκης επέδειξε έργο και είχε ίδια αναπτυξιακή νοοτροπία με την κυβέρνηση, η ΝΔ αποφάσισε αυτή τη φορά να του δώσει χρίσμα.

“Να διαχωρίσουμε την αναγκαία θεσμικά επιβεβλημένη συνεργασία με όποιον εκλεγεί από την πολιτική διάσταση των εκλογών”, κατέληξε.

“Με όποιον υποψήφιο βγήκε φωτογραφία ο Κασσελάκης δεν πήγε δεύτερο γύρο”

Ο κ. Μαρινάκης μάλιστα αναφερόμενος στη Θεσσαλία, επισήμανε ότι είναι η μόνη από τις περιφέρειες, όπου υποψήφιος με τη στήριξη της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) έχει περάσει στο δεύτερο γύρο. Σχολίασε δε καυστικά:

“Δεν είδαμε φωτογραφία του κ. Κουρέτα με τον κ. Κασσελάκη. Ισως γιατί με όποιον έβγαλε φωτογραφία ο κ. Κασσελάκης, δεν πήγε δεύτερο γύρο”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στήριξε στη συνέχεια απόλυτα τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό. Χαρακτήρισε τις πλημμύρες πρωτοφανές φυσικό φαινόμενο και την οργή των κατοίκων απόλυτα δικαιολογημένη. Υποστήριξε όμως επίσης ότι: “Έχουμε ένα ξεκάθαρο δίλημμα. Έχουμε από τη μία την περίπτωση ενός ανθρώπου με συγκεκριμένα έργα και από την άλλη έναν άνθρωπο που στηρίζεται από τις πολιτικές δυνάμεις, που όταν είχαν τη δυνατότητα δε σκέφητκαν να προχωρήσουν ούτε το 112”.

Ο κ. Μαρινάκης στη συνέχεια τόνισε: “Ναι λοιπόν, δίνουμε πολιτκά χαρακτηριστικά στη μάχη αυτή.” Και πρόσθεσε: “Το δίλημμα είναι, να γκρεμίσουμε αυτά που έχουμε κάνει και να κάνουμε και 10 βήματα πίσω με επιλογή αυτών που ξέρουν μονο να πετροβολούν πολιτικά ή να πάμε μπροστά”.

“Χέρι χέρι ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αθηναίων”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ορόσημο και τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα. Επισήμανε ότι από τη μία η ΝΔ έχει δώσει στήριξη στον Κώστα Μπακογιάννη και από την άλλη “είχαμε μία επιλογή της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να πάνε χέρι χέρι και να στηρίξουν το Χάρη Δούκα.”

Επομένως, υποστήριξε, επέλεξε η ίδια η αντιπολίτευση να δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην αυτοδιοικητική εκλογική μάχη στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Και δήλωσε ότι “μας ενδιαφέρει πολύ ο δήμος Αθηναίων”.

Ο κ. Μαρινάκης διαβεβαίωσε επίσης ότι ότι στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να ισχύει η ξεκάθαρη στήριξη της ΝΔ στον Κωνσταντίνο Ζέρβα και εξέφρασε αισιοδοξία για την έκβαση του δεύτερου γύρου. Σχολίασε δε ότι ο αντίπαλος του κ.Ζέρβα, Στέλιος Αγγελούδης, προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του περιοδεία στη Θεσσαλία δε θα συναντήσει το δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, καθώς θα επισκεφθεί τη Λάρισα μαζί με τον κ. Αγοραστό και το νέο δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα