Μαρινάκης: Σε αυτές τις θέσεις είμαστε περαστικοί, δεν είμαστε μόνιμοι

Διαβάζεται σε 3'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε φυσικά για τον ανασχηματισμό. Τι είπε για το εάν κάποιοι υπουργοί έχουν καβαλήσει “καλάμια” και για τα αιτήματα βουλευτών σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ

Τα ερωτηματικά για τον ανασχηματισμό κυριάρχησαν και στο πρώτο briefing μετά τις ευρωεκλογές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, φυσικά δεν έκανε τους πολιτικούς συντάκτες… σοφότερους.

Επιβεβαίωσε απλώς εμμέσως ότι ανασχηματισμός δεν θα γίνει πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αύριο Παρασκευή, λέγοντας: “Αύριο έχει υπουργικό, η κυβέρνηση προχωρά το έργο της με τη σύνθεση που έχει”. 

Ενώ έδωσε και τη μόνη απάντηση που -όπως ο ίδιος επισήμανε- μπορεί να δώσει: Ότι ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς ποιοι είναι οι υπουργοί, οι οποίοι σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη έχουν καβαλήσει καλάμια, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι σε όλες του τις συνεντεύξεις ο πρωθυπουργός τονίζει ότι για εκείνον κριτήριο είναι και η αποτελεσματικότητα και οι ατομικές συμπεριφορές.

Υπενθύμισε επίσης ότι κατά καιρούς ο κ. Μητσοτάκης έχει καρατομήσει μέλη της κυβέρνησης με βάση “ατυχείς” συμπεριφορές και πρόσθεσε με νόημα: “Σε αυτές τις θέσεις είμαστε περαστικοί, δεν είμαστε μόνιμοι”. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε δε ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών “δεν είναι ούτε προς τα δεξιά, ούτε προς το κέντρο. Είναι πιο γρήγορα πιο αποτελεσματικά”.

Θα συγκληθεί η ΚΟ της ΝΔ… “στο προσεχές διάστημα”

Όσον αφορά στα αιτήματα βουλευτών για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είναι δεδομένο και αυτονόητο πως θα συνεδριάσει και η ΚΟ και όλα τα όργανα του κόμματος. Επισήμανε ότι αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως μετά από μία εκλογική διαδικασία, στο τέλος της “σεζόν” και ενόψει ΔΕΘ, “ασχέτως εάν υπήρξε ή όχι αίτημα, που είναι σεβαστό και θα ικανοποιηθεί στο προσεχές διάστημα”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε μάλιστα ότι: “Ούτως ή άλλως δεν προβλέπονται διακοπές”.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πάντως ότι οι πολίτες έστειλαν με την ψήφο ή την αποχή τους στις ευρωεκλογές μηνύματα κυρίως προς την κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση. “Η λογική ‘λεφτόδεντρα 2.0’, η επαναφορά της ρητορικής Τσίπρα με ακόμη πιο τοξικά χαρακτηριστικά, απέτυχε. Ο κόσμος δεν ‘το αγόρασε’” είπε. Σχολίασε επίσης ότι: “Το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει στόχο να είναι δεύτερο και κατάφερε να χάσει από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ερωτηθείς πως αξιολογεί το Μαξίμου την προεκλογική στάση του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις ή κινήσεις των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της ΝΔ.

Ενώ διευκρίνισε ότι επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ θα είναι η Ελίζα Βόζενμπεργκ, καθώς το κυβερνών κόμμα θα προτείνει τον Βαγγέλη Μειμαράκη για αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα