Πόλεμος ονομάτων στην Εξεταστική για τους διορισμούς στο Ντυνάν

Πόλεμος ονομάτων στην Εξεταστική για τους διορισμούς στο Ντυνάν

Έντονες οι αντιδράσεις της ΝΔ που αμφισβητούν την αυθεντικότητά εγγράφου με τη λίστα των ημετέρων. Μαρτίνης: "Ούτε διαψεύδω, ούτε επιβεβαιώνω τη λίστα". ΣΥΡΙΖΑ: "αποκαλύπτεται το πελατειακό σύστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ"

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην Εξεταστική η διαβίβαση λίστας του νοσοκομείου,  Ερρίκος Ντυνάν, που περιλαμβάνει παρασκηνιακά αιτήματα πολιτικών για εκατοντάδες διορισμούς «ημετέρων» στο νοσοκομείο.

Τη λίστα φέρεται να υπογράφει ο ΓΓ του νοσοκομείου, Χρήστος Φαραντάτος, και έφτασε στην επιτροπή ύστερα από ερώτημα της Εξεταστικής Επιτροπής προς τη διοίκηση του νοσοκομείου μετά τις καταγγελίες του πρώην προέδρου Ανδρέα Μαρτίνη για “ρουσφέτια”  κατ’ εντολή πολιτικών.

Η αποκάλυψη των αιτημάτων των πολιτικών άρχισε όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ισχυρίστηκε ότι η λίστα περιλαμβάνει «72 ονόματα που πρότεινε ο Κουρουμπλής». Η αναφορά του κ. Γεωργαντά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης και άλλα μέλη της επιτροπής σειρά στοιχείων που αφορούν πολυάριθμα αιτήματα προσλήψεων από στελέχη της ΝΔ.

Ειδικότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία κατήγγειλε ότι η λίστα περιλαμβάνει «τρεις σελίδες με αιτήματα Σταϊκούρα». Την αναφορά της κυρίας Καββαδία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, με αποτέλεσμα να τον καταγγείλουν οι βουλευτές της ΝΔ ότι βρίσκεται σε “διατεταγμένη υπηρεσία”. Η ΝΔ ζήτησε μάλιστα να μη δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ανταπαντώντας η Αννέτα Καββαδία κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι αρχικά υιοθέτησαν τις καταγγελίες και στη συνέχεια τις αμφισβήτησαν.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι στο έγγραφο υπάρχουν 200 αιτήματα για διορισμούς από το περιβάλλον Μητσοτάκη μέσω της κυρίας Κυπραίου. Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν άλλα 70 αιτήματα διορισμών από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Αποκαλύπτεται ένα ολόκληρο σύστημα και μια αντίληψη περί διορισμών. Υπήρχε ένα σύστημα που λειτουργούσε πελατειακά επί χρόνια δίνοντας τη δυνατότητα στα δύο κόμματα να εναλλάσσονται στην εξουσία. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία υπεραμυνόμενη της ανάγκης να δημοσιοποιηθεί η λίστα.

Νωρίτερα, ο κ. Μαρτίνης στη σημερινή τρίτη κατά σειρά κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διορισμένων πρώην στελεχών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου, μάνατζερ καθώς και διευθυντών των αρμόδιων ΔΟΥ.

Συγκεκριμένα ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των κ. Λιαρόπουλου, Καϋμενάκη, Αυγερινού, Χαραμή, Κάμπη, Κοντογιαννόπουλου, Στριγκάρη, Κολλαϊτη, Γιαννίκου, Πανταζόπουλου καθώς και της κυρίας Μπερετάνου. Ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί αναλυτικά στην ιδιότητα ή τη δραστηριότητα του καθενός.

Ο κ. Μαρτίνης άσκησε σκληρή κριτική κατά του πρώην στελέχους του Ντινάν κ. Λιαρόπουλου τον οποίο συνδέει με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι ο κ. Λιαρόπουλος ασκούσε πιέσεις για να απομακρυνθεί ο κ. Μαρτίνης από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Λιαρόπουλος ζητούσε «να μπει επιτέλους κανά ευρώπουλο», αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια εκποίησης του νοσοκομείου.

“Πάγος” στην εξέταση του CD με τα 17.000 ονόματα

Στην Εξεταστική Επιτροπή διαβιβάστηκε εν τω μεταξύ από την Οικονομική Αστυνομία ο περιβόητος ψηφιακός δίσκος με τα 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν ή με τεράστια έκπτωση στο Ντινάν. Ωστόσο η Επιτροπή δεν προχωρά σε εξέταση του CD όπου περιλαμβάνονται εκατοντάδες πολιτικοί και άλλα μεγαλόσχημα πρόσωπα καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία αφορούν τις ασθένειες των εν λόγω προσώπων. «Δεν μπορεί να γίνει χρήση επουδενί του δίσκου γιατί υπάρχουν ενδείξεις για σκληρά προσωπικά δεδομένα και ασθένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

“Εξαφανίστηκε” το ημερολόγιο της ιδιαιτέρας του Μαρτίνη

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, η υπόθεση της διαδρομής του ημερολογίου της γραμματέως του κ. Μαρτίνη, Ειρήνης Δαγκωνάκη το οποίο πιθανώς περιέχει σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανακοίνωσε ότι ζήτησε να διαβιβαστεί στο Βουλή το ημερολόγιο το οποίο διέγραψε – όπως είπε-  «περίεργη τροχιά» και βρέθηκε στην Ημιθέα ΑΕ, τη θυγατρική τη Πειραιώς η οποια  αγόρασε το Ντινάν μέσω πλειστηριασμού. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Μπαλωμενάκης σήμερα η κυρία Δαγκωνάκη ισχυρίζεται ότι δεν έχει στην κατοχή της το ημερολόγιο. Πάντως ο πρόεδρος της Εξεταστικής δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για να βρεθεί το ημερολόγιο και να ελεγχθεί από την επιτροπή.

Σχολιάζοντας την εξαφάνιση του ημερολογίου ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι την κυρία Δαγκωνάκη την «σκιάζει η φοβέρα».

Η κατάθεση του κ. Μαρτίνη συνεχίζεται αυτή την ώρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα