Μαρτυρία 67χρονου: Εγώ είμαι ο “κουκουλοφόρος” που υπερασπίστηκε ο αστυνομικός

Μαρτυρία 67χρονου: Εγώ είμαι ο “κουκουλοφόρος” που υπερασπίστηκε ο αστυνομικός
Επεισόδια στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις την Πέμπτη 9 Ιουλίου Eurokinissi

Το αφήγημα της ΕΛΑΣ περί αξιωματικού της αστυνομίας που εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά διάτρητα σημεία, όπως δείχνουν μαρτυρίες και βίντεο. Δείτε VIDEO.

Έγινε πολύς λόγος την Παρασκευή για τον αστυνομικό που είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φέρεται να απέτρεψε σύλληψη κουκολουφόρου από το μπλοκ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ωστόσο το αφήγημα της ΕΛΑΣ φαίνεται ότι έχει πολλά και σοβαρά κενά.

Πρώτα απ’ όλα ο φερόμενος ως κουκουλοφόρος μίλησε, επωνύμως, στο KONTRA CHANEL και τόνισε από τη δική του πλευρά ότι φορούσε απλώς ένα καπέλο για τον ήλιο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Πρόκειται για τον 67χρονο Αγγελο Γκόγκογλου ο οποίος διέψευσε τον ισχυρισμό των ειδικών φρουρών ότι η σύλληψή του απετράπη από αστυνομικό.

Στο ίδιο κανάλι παρουσιάστηκαν και δύο video από τη διαδήλωση στα οποία δεν φαίνεται πουθενά προσπάθεια αποτροπής σύλληψης.

Στο παρακάτω video η συνέντευξη και τα δύο άλλα video από το 42ο λεπτό και μετά.

Για το θέμα είχε εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ από την Παρασκευή.

“Ο κατασταλτικός εκτροχιασμός που εκδηλώθηκε χθες στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από αυτό, όταν χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο από τον κλοιό των δακρυγόνων, των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και των μοτοσυκλετών της περιβόητης ομάδας «ΔΡΑΣΗ» που ορμούσαν καταπάνω τους ασκώντας ασύστολη βία, παίρνει νέες διαστάσεις με το πλαστό αφήγημα περί «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου», το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις.

Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική θεματολογία.

Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος. Μια σειρά από μαρτυρίες, γεγονότα, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, καταδεικνύουν ότι τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του έτυχαν «ειδικής μεταχείρισης» από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κι αντί, μετά από τόσες ώρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης να έχει παραιτηθεί, καλύπτει πλήρως και το χθεσινό κρεσέντο καταστολής και την προσπάθεια πολιτικής τρομοκράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του μυθεύματος για τον παραβάτη «αστυνομικό του», όπου κάποιες διευκρινήσεις μετατράπηκαν σε «αποτροπή σύλληψης». Ενδεικτικά μόνο, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, τραυματίστηκαν και δέχθηκαν διαφόρων ειδών προπηλακισμούς, τα εξής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του”:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα