Μαξίμου για εκλογές: Όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά…

Μαξίμου για εκλογές: Όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά…
Το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Δεν βιάζεται το Μέγαρο Μαξίμου να σχεδιάσει τις εθνικές εκλογές βάζοντας ως πρώτο στόχο την αποκατάσταση της κανονικότητας στην οικονομία προτού πάρει αποφάσεις.

Θέλει τον χρόνο της η κυβέρνηση για να ξεδιπλώσει το μεταμνημονιακό της πρόγραμμα και να αποκαταστήσει αδικίες που υπέστησαν οι πιο αδύναμοι στα χρόνια της κρίσης.

Ως εκ τούτου στο Μαξίμου ξορκίζουν τις εκλογές και επιμένουν ότι “θα γίνουν στην ώρα τους” με στόχο στο διάστημα που απομένει έως την προκήρυξή τους να πείσουν και τους πιο δύσπιστους ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει όλους όσοι σήκωσαν το βάρος των θυσιών τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση θα αποκτήσει ελευθερία κινήσεων μετά την έξοδο από το πρόγραμμα και θα ανακοινώσει παρεμβάσεις που θα αναδεικνύουν το φιλολαϊκό της πρόσωπο αναφέρουν αρμόδιες πηγές γνωρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στην φετινή ΔΕΘ με στόχο να δώσει το κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησης στο διάστημα που απομένει ως τις κάλπες.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα δεν εισηγείται την προκήρυξη εκλογών άμεσα, παρά το γεγονός πως η στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προβληματίζει έντονα το κυβερνητικό επιτελείο. Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η ένταση που δημιούργησε ο Πάνος Καμμένος εκτονώθηκε και ότι το επόμενο διάστημα δεν θα ανακύψουν προβλήματα που θα συνδέονται με την πολιτική σταθερότητα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ότι η συνταγματική διαδικασία στην χώρα του δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 15 Ιανουαρίου του 2019 δίνει “ανάσα” και στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που διαπιστώνει ότι έχει μπροστά της χρόνο για να πάρει τις αποφάσεις της. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνει ότι το νωρίτερο στις αρχές του χρόνου θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες στην ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, επομένως έως τότε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα έχουν λόγο να προκαλέσουν νέες αναταράξεις.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα να εξαντλήσει με βάση τα συνταγματικά περιθώρια την τετραετία. Δηλαδή να οδηγήσει την χώρα σε κάλπες τον Σεπτέμβριο όταν θα έχουν γίνει απολύτως ορατά τα αποτελέσματα των κοινωνικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης και θα φαίνεται πλέον και η ανάκαμψη στην οικονομία. “Να νιώσουν οι πολίτες τις καλύτερες ημέρες” αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες που εισηγούνται κάλπες στο τέλος της τετραετίας. Υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν ότι καταλληλότερη χρονική στιγμή είναι η ταυτόχρονη διενέργεια εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές τον επόμενο Μάιο.

Ο πρωθυπουργός ζυγίζει όλα τα δεδομένα και θα λάβει αποφάσεις όταν διαπιστώσει αφενός ότι αλλάζει το κλίμα στην οικονομία και στην κοινωνία και αφετέρου όταν θα είναι πλέον ξεκάθαρο το τοπίο στην ΠΓΔΜ αναφορικά με την Συμφωνία. Έως τότε εκτιμούν κυβερνητικές πηγές το μακεδονικό θα έχει εξηγηθεί στις λεπτομέρειές του στην κοινωνία και θα έχει αφομοιωθεί. Οι πολίτες, λένε θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα θέματα της οικονομίας και στον αντίκτυπο που θα έχουν τα θετικά μέτρα σε κάθε νοικοκυριό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα