Μαξίμου κατά Σαμαρά και Βενιζέλου: Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιος διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας

Meeting of the Governing Council, at the Greek Parliament, in Athens, on Feb. 13, 2015 /    ,  ,  13 , 2015
Meeting of the Governing Council, at the Greek Parliament, in Athens, on Feb. 13, 2015 / , , 13 , 2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Η κυβέρνηση επικρίνει τους Σαμαρά και Βενιζέλο για τις δηλώσεις τους και καλεί τους πολίτες "να κρίνουν ποιος διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας"

«Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιος διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «κατά την προσφιλή του συνήθεια, έβαλε μπροστά την περίφημη μονταζιέρα προσπαθώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του!». Αυτοί, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές, «που υπόσχονταν επιδείνωση του εργασιακού μεσαίωνα, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων και αύξηση της φορολογίας, ενώ έκλειναν το μάτι στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, έχουν το θράσος να μας "επιπλήττουν" επειδή ανοίγουμε τον δρόμο σε μία πολιτική που αντιστρέφει την μνημονιακή κατρακύλα των τελευταίων 5 χρόνων».

Για τον κ. Βενιζέλο, η κυβέρνηση τονίζει ότι «ο μνημονιακός εταίρος του κ. Σαμαρά τα βάζει με την κοινωνία επειδή στηρίζει, στη συντριπτική της πλειοψηφία, τη νέα ελληνική κυβέρνηση και όχι αυτόν».

Αντίδραση της ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου για τη συμφωνία με τους εταίρους και το e-mail Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που γνωρίζουν ανάγνωση και διάβασαν το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου, να μας πουν ένα πράγμα:

Τι από όλα αυτά που αναφέρει η κυβέρνηση πιστεύουν πλέον ότι είναι αλήθεια;".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network