Μαξίμου: Να σοβαρευθεί ο κ. Μητσοτάκης και να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα

Μαξίμου: Να σοβαρευθεί ο κ. Μητσοτάκης και να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα

Σκληρή απάντηση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά μέτωπον επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Μαξίμου για το κάλεσμα Μητσοτάκη στα κόμματα, αλλά και σε βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το Μαξίμου σημειώνει ότι "δε φθάνει που ο κ. Μητσοτάκης ξεχνάει ότι επί των ημερών της παράταξής του αναγνωρίστηκε η ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» το 1977 στη διάσκεψη του ΟΗΕ. Δε φθάνει που σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico άνοιξε αυτοβούλως ζήτημα «αυτονομιστικών δυνάμεων» στην Ελλάδα. Συνεχίζει τον επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο, ανοίγοντας τώρα αυτοβούλως και θέμα «μειονότητας», ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι και το τελευταίο παράθυρο σε μία τέτοια πιθανότητα κλείνει οριστικά η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών" και συμπληρώνει: "Μία συμφωνία που η πΓΔΜ και ο κ. Ζάεφ οφείλουν να τηρήσουν μέχρι κεραίας για να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σοβαρευθεί και να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα στην προσπάθειά του να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου".

ADVERTISING

Απάντηση της ΝΔ

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε στο Μαξίμου σημειώνοντας ότι "ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που είπε “Ναι” σε αυτό που όλοι οι Έλληνες πολιτικοί έλεγαν “όχι” εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή στην εκχώρηση τάχα Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στους Σκοπιανούς" και καταλήγει υπογραμμίζοντας: "Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι δεν είναι εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με τη συμφωνία που υπέγραψε και ας κάνει επιτέλους και κάτι επωφελές για την χώρα: Να μετατρέψει το “Ναι” σε “Όχι”, όπως μόνον εκείνος ξέρει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Καλούμε όλα τα κόμματα να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυμα Σπυράκη σε βουλευτές ΑΝΕΛ και Ποταμιού: Την ευθύνη θα έχουν όσοι σηκώσουν το χέρι και πουν "Ναι"

SHARE:

24Media Network