Μητσοτάκης: Καλούμε όλα τα κόμματα να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Καλούμε όλα τα κόμματα να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Αναμενόμενες λόγω του περιεχομένου της συμφωνίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ζαεφ περί διδασκαλίας"μακεδονικής" γλώσσας στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει να κυρωθεί στην ελληνική Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και καλεί όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο όταν έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή για τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ στάθηκαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζαεφ περί διδασκαλίας “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα. Ο κ.Μητσοτακης θεωρεί ότι οι δηλώσεις αυτές δικαιώνουν την στάση της ΝΔ κατά της συμφωνίας και απαντά έτσι σε κριτική που έχει δεχθεί από φιλελεύθερους. Καλώντας δε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία, ασκεί πίεση στους ΑΝΕΛ αλλά και στο Ποτάμι, με το οποίο ή με βουλευτές του οποίου η ΝΔ φλερτάρει.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτακης δήλωσε:

 “Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Ήταν, όμως, και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή.  Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων.

Ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε. Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του.

Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς:  Να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:  H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο.  Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα