Με αποχώρηση απειλεί ο Καρατζαφέρης

Με αποχώρηση απειλεί ο Καρατζαφέρης
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012 (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Αλλάζει πάλι ρότα ο Καρατζαφέρης ο οποίος αν μη τι άλλο αναδεικνύεται σε μετρ των θεαματικών αλλαγών. Τώρα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση, ρίχνοντας τις ευθύνες σε άλλους

Ίσως και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε στη δημόσια τηλεόραση και τόνισε ότι δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το “κρυφτούλι”.

“Εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι “ναρκοθετείται” η όλη προσπάθεια . Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον”, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Πάντως τάχθηκε υπέρ, έστω και εμμέσως, ενός ανασχηματισμού με ένα νέο κυβερνητικό σχήμα πιο μικρό, σφικτό και ευέλικτο, για να είναι πιο αποτελεσματικό.

Επίσης, επιτέθηκε ξανά στην ΝΔ, ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

“Η ΝΔ ή πρέπει να μπει και να συμμετέχει ενεργά στη κυβέρνηση, ή να είναι απ’ έξω και να «παίζει» την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο όμως ταυτόχρονα” είπε, εκτιμώντας ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές τώρα, γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις για την νέα συμφωνία και το PSI.

Ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στην προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ , για την οποία έχει αλλάξει γνώμη, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, δύο φορές.

Για αυτόν τον λόγο και μπήκε στη διαδικασία να εξηγήσει την αρχική του στάση.  

“Κατά τη Βουλή δεν υπήρξε σκάνδαλο. Όταν αρχικά αποκαλύφτηκε η υπόθεση, ήμουν εξαιρετικά επιθετικός για να ξεκαθαρίσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όμως, μελετώντας και διαβάζοντας, διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με μια εσωτερική υπόθεση του Δημοσίου” είπε, προσθέτοντας ότι ο κ. Εφραίμ δεν μπορεί να ήταν ύποπτος φυγής, αφού μετέβη στη Ρωσία και επέστρεψε.

Τέλος, υποστήριξε πως ο κοινοβουλευτισμός δεν βρήκε τίποτα στο θέμα του Βατοπαιδίου, και γι’ αυτό αθώωσε τους αντισυμβαλλόμενους.

Ενώ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου “που δεν είχε τα ευεργετήματα της Βουλής, πήγε στη Δικαιοσύνη και είναι κατηγορούμενος. Σε ένα σκάνδαλο, ο ένας μπαίνει μέσα, και ο άλλος που είναι η Πολιτεία με τους πολιτικούς μένει έξω. Νομίζω ότι όλα αυτά δεν είναι πολύ πειστικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα