Με ατζέντα... Κυριάκου ο Βενιζέλος στο Μαξίμου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ευκαιρία να κλείσει η συζήτηση για τις αλλαγές των δημοσίων υπαλλήλων και το θέμα της αξιολόγησης

Του Γιάννη Πιτταρά

Ως ευκαιρία για να κλείσει τη συζήτηση για τις μισθολογικές αλλαγές των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και το θέμα της αξιολόγησης τους, βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη την αποψινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παράλληλα συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι θα πρεπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα και προς άλλους "γαλάζιους" υπουργούς ότι δεν μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον κυβερνητικό τους εταίρο.

Για τον κ.Βενιζέλο η πρόσφατη κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν απλώς η αφορμή, για αυτό θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα βάλει εκ νέου στο τραπέζι της συνάντησης το θέμα της λειτουργίας και του καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου, χωρίς μεμονωμένες ενέργειες υπουργών που δημιουργούν την εικόνα αλαλούμ και χωρίς πρακτικές διαρροών προς τα ΜΜΕ.

Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι το "καρφι" έχει ως αποδέκτη τον Κυριακο Μητσοτάκη στον οποίο καταλογίζουν προσωπική στρατηγική με όχημα το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, θέμα για το οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του.

Με αφορμή μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσει ξανά τις κόκκινες γραμμές του κόμματος του τόσο για τις απολύσεις στο δημόσιο οσο και για το περίφημο lock out, ζητώντας - ενόψει και της νέας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας - να μην υπάρξει καμια κίνηση αιφνιδιασμού από κανέναν υπουργό, αλλά τα καυτά θεματα της διαπραγμάτευσης να αποφασιστούν κεντρικά.

SHARE:

24Media Network