Με χειροκροτήματα ύψωσε τη σημαία της Χούντας ο Χρ. Παππάς της Χρυσής Αυγής

Με χειροκροτήματα ύψωσε τη σημαία της Χούντας ο Χρ. Παππάς της Χρυσής Αυγής

Τα επεισόδια σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη. Η πρόκληση του Χρήστου Παππά και η σημαία - σύμβολο της δικτατορίας της 21ης Απριλίου που απέσπασε το χειροκρότημα (Vid)

Ένταση επικράτησε την Κυριακή στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στο ξενοδοχείο Belvedere.

Επί ποδός  βρέθηκε και η αστυνομία με δύο διμοιρίες που έστησαν οδοφράγματα, αποκλείοντας το ξενοδοχείο σε ακτίνα 150 μέτρων, ενώ από νωρίς, απέναντι στην εκδήλωση της ακροδεξιάς παράταξης βρέθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να έρθουν … τετ α τετ με τους αντιεξουσιαστές, κάτι που δεν επετράπη από τους αστυνομικούς.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος. “Σου δίνω τον λόγο μου θα έχεις νεκρούς”, φέρεται να είπε σε ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε συλλήψεις των διαδηλωτών, που προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα οπαδών της Χρυσής Αυγής, ενώ εξαπέλυσε σφοδρότητα επίθεση με υβριστικά σχόλια.

Ήδη το επίμαχο βίντεο πέρασε την πόρτα της εισαγγελίας Hρακλείου , προκειμένου να επιβληθούν οι όποιες ποινές για την εξύβριση ανώτατου αξιωματούχου δια της νομικής οδού.

Η πρόκληση του Χρήστου Παππά

Στην διάρκεια της ομιλίας τους μάλιστα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επανέλαβαν ότι το κόμμα τους είναι το μόνο που λέει την αλήθεια στο λαό και ότι δεν επιθυμούν βουλευτικά προνόμια.

Στον χώρο της ομιλίας, το “παρών” έδωσαν περίπου 400 οπαδοί του κόμματος.

Κατά την προσωπική του ομιλία, ο βουλευτής, Χρήστος Παππάς, σε μία συμβολική, όπως τη χαρακτήρισε, κίνηση ξεδίπλωσε τη σημαία με το έμβλημα της Χούντας των Συνταγματαρχών, τον Φοίνικα μέσα από την φωτιά, τονίζοντας ότι έτσι “θα αναγεννηθεί και η Ελλάδα”  για να εισπράξει το χειροκρότημα των περευρισκομένων, ενώ κάποιοι από αυτούς φώναξαν ” Η ιστορία επιστρέφει…”!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα