Με δύο απώλειες για την πλειοψηφία παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς
Ο Νίκος Παππάς EUROKINISSI

Υπέρ της έγκρισης του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής τάχθηκαν 178 βουλευτές.

Με δύο απώλειες για την πλειοψηφία που είχε διαμορφωθεί με βάση τις θέσεις των κομμάτων υπέρ της παραπομπής του Νίκου Παππά (ΝΔ-ΚΙΝ.ΑΛ) ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Βουλή για την έγκριση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που συστήθηκε σε βάρος του πρώην υπουργού.

Στην κάλπη βρέθηκαν 277 ψηφοδέλτια. Από αυτά υπέρ της παραπομπής του Νίκου Παππά καταγράφηκαν 178, 86 βουλευτές ψήφισαν κατά, 12 ψήφισαν παρών ενώ υπήρξε και ένα άκυρο. Με δεδομένο ότι υπέρ της έγκρισης του πορίσματος είχαν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ θα έπρεπε να βρεθούν 180 ψήφοι υπέρ.

ADVERTISING

Αντιθέτως εκτός από το άκυρο τα κατά ήταν 86 πράγμα που σημαίνει πως στους 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε και ένας από την Ν.Δ ή το ΚΙΝ.ΑΛ. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς δεν μετείχε στην ψηφοφορία οπότε οι ψηφίσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 85.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πάντως εκτιμάται πως οι δύο διαρροές προέρχονται από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Παππάς: Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του

Μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές.

Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκος Παππάς, Βουλή
SHARE:

24Media Network