Με έρευνα για τις ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία “απειλεί” η ΝΔ

Με έρευνα για τις ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία “απειλεί” η ΝΔ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνον καλύπτει πλήρως τον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κατασκευής σκανδάλων που πέφτει στο κενό, αλλά διαμηνύει ότι θα ερευνηθούν τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τους γαλάζιους αποκαλύφθηκαν στην εξεταστική.

Με το δικό της πόρισμα για την υγεία η Νέα Δημοκρατία απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο καλύπτει για άλλη μία φορά πλήρως τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο του κυβερνώντος κόμματος. Αλλά διαμηνύει ότι θα ερευνηθούν τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τους γαλάζιους αποκαλύφθηκαν στην εξεταστική, ενώ αντίθετα η κυβερνητική προσπάθεια κατασκευής σκανδάλων, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, έπεσε στο κενό.

Η ΝΔ λοιπόν απαντά στην κυβερνητική επίθεση για “γαλάζια σκάνδαλα” στην υγεία, με την “απειλή” έρευνας για “σκάνδαλα ΣΥΡΙΖΑ” στον ίδιο χώρο. Είναι εξάλλου μία γραμμή που είχε χαραχθεί και για την υπόθεση Νovartis στη Βουλή από τους άμεσα ενδιαφερόμενους Σαμαρά- Γεωργιάδη. Ενώ γενικότερα στο Μοσχάτο θεωρούν ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει πολιτικά επί της ουσίας στη ΝΔ, αλλά αναζητεί καταφύγιο σε “σκανδαλολογία” και από την πλευρά τους επιχειρούν να αναδείξουν υποθέσεις με άρωμα “σκανδάλου ΣΥΡΙΖΑ”, επαναλαμβάνοντας σχεδόν καθημερινά ερωτήματα για θέματα όπως η ΔΕΠΑ.

Γαλάζια στελέχη τονίζουν ότι η ΝΔ τάσσεται διαχρονικά υπέρ της διαφάνειας και της νομιμότητας, για αυτό υπερψήφισε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία. Χαρακτηρίζουν όμως πρωτοφανή την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να μη συμπεριλάβει την τρέχουσα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην υπό εξέταση περίοδο. Υποστηρίζουν δε ότι ήδη από τις τοποθετήσεις των υπουργών της κυβέρνησης, στην συζήτηση της Ολομέλειας, φάνηκε ότι στόχος δεν ήταν ούτε η διερεύνηση της αλήθειας, ούτε να εξευρεθούν τρόποι ώστε το Σύστημα Υγείας της χώρας να γίνει καλύτερο. Αντίθετα, λέει η ΝΔ, “στόχος εξαρχής ήταν η μικροπολιτική εκμετάλλευση και η σπίλωση αντιπάλων”.

Απο τη ΝΔ υπενθυμίζουν ότι εξάλλου η πλειοψηφία ονόμασε την εξεταστική “επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997 – 2014”, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι ξεκίνησε τη διαδικασία με την προκατάληψη ύπαρξης σκανδάλων, εξυπηρετώντας μια κυβερνητική ρητορική που προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Υπενθυμίζουν επίσης ότι “στην Ολομέλεια ακούσαμε τον πρωθυπουργό να μιλάει για «πάρτυ στην Υγεία και συνειδητή πρακτική λεηλασίας του δημοσίου συμφέροντος», τον κ. Πολάκη για «85 δις μαύρο χρήμα» και τον κ. Ξανθό να λέει: «Δεν εντάξαμε τη δική μας περίοδο, γιατί έχουμε διαδρομή αγώνων, αφοσίωσης στη δημόσια περίθαλψη και συμμετοχή στην κοινωνική αλληλεγγύη».

Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν ότι παρά την έντονη αντίδραση των βουλευτών της πλειοψηφίας κατά τις συνεδριάσεις, παρατέθηκαν στοιχεία που αφορούν και την παρούσα περίοδο από τη ΝΔ. Αναφέρονται συγκεκριμένα σε ζητήματα όσον αφορά στον τρόπο σύναψης και πληρωμής συμβάσεων προμηθειών, τον τρόπο και χρόνο έκδοσης των δελτίων τιμών φαρμάκων, τη διαχείριση δημοσίου χρήματος στο πρόγραμμα Philos για το μεταναστευτικό. “Τα θέματα αυτά χρήζουν περαιτέρω έρευνας και εξέτασης. Ιδιαίτερης βαρύτητας ζήτημα είναι ο ρόλος που διαδραμάτισε στα θέματα της Υγείας, στον τρόπο που διεξήγαγε τις έρευνες και τους ελέγχους και την πιθανή διαρροή στον Τύπο απόρρητων στοιχείων των δικογραφιών, η διορισμένη από το ΣΥΡΙΖΑ Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης” υποστηρίζουν και σημειώνουν ότι ήδη ελέγχονται τα κλιμάκια των Ελεγκτών του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τη Δικαιοσύνη.

“Ύστερα από επίπονες εργασίες 18 μηνών, ουσιαστικά δεν αποδείχτηκαν σε κανένα σημείο και καμιά υπόθεση ποινικές ή πολιτικές ευθύνες πολιτικών προσώπων την περίοδο 1997-2014. Στο ίδιο το Πόρισμα της Πλειοψηφίας δεν υπάρχει καμιά παραπομπή για καμία υπόθεση σε Προανακριτική Επιτροπή, ενώ το μόνο που ακούγεται είναι γενικές αναφορές περί «αναζήτησης ευθυνών». Έργο όμως της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν να αναζητήσει και να βρει τις ευθύνες και όχι να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες” λένε τέλος γαλάζιας στελέχη. Και βγάζον το συμπέρασμα ότι “για ακόμα μια φορά η προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πετάξει λάσπη και σπιλώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους της, κατασκευάζοντας ιστορίες περί θηριωδών σκανδάλων πέφτει στο κενό” σημειώνοντας ότι το μόνο που μένει και αποτελεί ένα σημαντικό αποτέλεσμα των εργασιών της Επιτροπής, είναι η ανάδειξη σημαντικότατων ευθυνών επί συγκεκριμένων υποθέσεων, της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα έτη 2015-2018, και οι οποίες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν, όπως προειδοποιούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα