Με στέλεχος του Κόμματος Εργασίας στη Βραζιλία συναντήθηκε ο Λαφαζάνης

Με στέλεχος του Κόμματος Εργασίας στη Βραζιλία συναντήθηκε ο Λαφαζάνης
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Συνάντηση του επικεφαλής της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη με τον Μ. Άλτμαν, στέλεχος του Κόμματος Εργασίας της Βραζιλίας. Τι βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών

Για τις τελευταίες εκλογές σε Αργεντινή και Βενεζουέλα, και για την εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική συγκυρία στη Βραζιλία, ενημερώθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνάντηση που είχε, μαζί με τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Γραμματείας της ΛΑ.Ε, με τον Μπρένο Άλτμαν, ηγετικό στέλεχος του Κόμματος Εργασίας της Βραζιλίας. Τα στέλεχος του υπό την Πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ κυβερνώντος κόμματος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο κ. Άλτμαν τόνισε την ανάγκη εφαρμογής μιας διαφορετικής οικονομικής πολιτικής κοντά στο λαό και τις ανάγκες του, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ξανακάνουν την εμφάνισή τους στην ήπειρο και παίρνουν ιδιαίτερα επικίνδυνες μορφές στη Βραζιλία αλλά και σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής.

Από την πλευρά του, ο Π. Λαφαζάνης ενημέρωσε τον Μπρένο Άλτμαν για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αναφέρθηκε στο πολιτικό σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας, «ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου με ριζοσπαστικά αριστερά αντιμνημονιακά δημοκρατικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά, ικανού να υπερασπίσει τα λαϊκά στρώματα, τον ελληνικό λαό απέναντι στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές αποικιοποίησης της χώρας, που εφαρμόζονται με μεθοδικότητα και προσήλωση από την σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ έκανε λόγο για χαμένη ευκαιρία που είχε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει τη μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα, γεγονός που θα υποβοηθούσε, όπως σημείωσε, σημαντικά τις άλλες αριστερές, προοδευτικές αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε Πορτογαλία και Ισπανία στην κατεύθυνση της ανατροπής στον ευρωπαϊκό νότο και σε όλη την Ευρώπη. «Δυστυχώς, οι επιλογές συνθηκολόγησης της κυβέρνησης Τσίπρα αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρήσιμες για τους δανειστές, την ντόπια και ξένη ολιγαρχία στην Ελλάδα αλλά και τις ακροδεξιές δυνάμεις σε όλη την ήπειρο, που εκμεταλλεύονται το πολιτικό πισωγύρισμα της σημερινής κυβέρνησης για να λοιδορήσουν τις διαχρονικές πολιτικές και πολιτισμικές αξίες της Αριστεράς», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα τους, όπως και τη δυνατότητα κοινών επεξεργασιών και δράσεων στο μέλλον.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα