Με τον πρέσβη των ΗΠΑ συναντήθηκε ο Ζέρβας

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ EUROKINISSI

Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πράιατ.

Τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ο νέος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Πάιατ εισερχόμενος στο γραφείο του κ. Ζέρβα του ευχήθηκε στα ελληνικά «συγχαρητήρια» για την εκλογή του στη δημαρχία.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση ο κ. Πάιατ ανέφερε πως θα προσπαθήσει να είναι «ένας σπουδαίος πρεσβευτής στις ΗΠΑ και την Ουάσιγκτον για τη Θεσσαλονίκη» και πως θα συνεχιστούν οι καλές σχέσεις που είχαν οι ΗΠΑ με τη Θεσσαλονίκη μετά τη συμμετοχή στην περσινή ΔΕΘ.

«Η κυβέρνησή μου ποντάρει στις σχέσεις με τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο δήμαρχος είναι ένα τμήμα αυτής της συνεργασίας. Η περιοχή διαθέτει πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις στον τουρισμό, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό» είπε ο κ. Πάιατ.

Ο κ. Ζέρβας από την πλευρά του είπε: «Χαρά μας να υποδεχόμαστε τον κ. Πάιατ. Είναι ο Αμερικανός πρέσβης με τις περισσότερες επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι μεγαλύτερη χαρά κάθε φορά που Αμερικανοί επισκέπτονται την πόλη για επενδύσεις. Είναι εξαιρετική η συνεργασία των δυο χωρών».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Πάιατ
SHARE: