ΜέΡΑ25 για καταστολή στα Εξάρχεια: Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε νταήδες να δείρουν γυναίκες

ΜέΡΑ25 για καταστολή στα Εξάρχεια: Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε νταήδες να δείρουν γυναίκες
Προσαγωγές μετά την πορεία κατά των βιασμών στα Εξάρχεια eurokinissi

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη "νύχτα τρόμου στα Εξάρχεια" ζητά το ΜέΡΑ25.

Σε δήλωση για τη «νύχτα τρόμου στα Εξάρχεια» προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Φαίνεται πως το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία με την απελευθέρωση του βιαστή ανηλίκων, εκλεκτού της Κυβέρνησης για το Εθνικό Θέατρο Δ. Λιγνάδη, δεν αφήνει πλέον στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη τα περιθώρια να ανεχθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της έμφυλης βίας, των βιασμών και της απόπειρας τους» σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης και συνεχίζει: «Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα “βιαστής είναι” που πλέον δεσπόζουν σχεδόν σε κάθε συναυλία και παράσταση, αλλά και στην χθεσινοβραδινή πορεία που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν γυναίκες στα Εξάρχεια συναντώντας τους ένστολους νταήδες του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη μαινόμενους».

«Η νύχτα τρόμου που ακολούθησε στα Εξάρχεια ήταν άνευ προηγουμένου» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του. «Τα ΜΑΤ, οι Αύρες, η ΔΡΑΣΗ κι άλλες μονάδες καταστολής εξαπέλυσαν μια απίστευτη και παντελώς αναίτια, βίαιη επίθεση σε όποιον περνούσε από την περιοχή των Εξαρχείων μη διστάζοντας ακόμα και να εισβάλουν σε κατάστημα – μπαρ επί της πλατείας για να το εκκενώσουν και στη συνέχεια να προσαγάγουν όλους τους θαμώνες του» τονίζει.

«Η ωμότητα, η αγριότητα και η βιαιότητα των δυνάμεων του “νόμου και της τάξης” αποτυπώνεται σε πληθώρα βίντεο και φωτογραφιών, σε αναρτήσεις και μαρτυρίες κατοίκων και περαστικών. Αναμένουμε εδώ και τώρα εξηγήσεις» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα