ΜέΡΑ25 για Βραζιλία: "Προειδοποιούσαμε από τον Σεπτέμβριο για τους οπαδούς του Μπολσονάρο"

Γιάνης Βαρουφάκης
Γιάνης Βαρουφάκης EUROKINISSI

Στις εκκλήσεις που είχε κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέσα από την "Προοδευτική Διεθνή" και στη μάχη ενάντια στον Μπολσοναρισμό που "έχει μόλις αρχίσει" αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

"Οι οπαδοί του Μπολσονάρο πραγματοποίησαν βίαιη εξέγερση στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, εισβάλλοντας στο Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Προεδρικό Μέγαρο. Η Προοδευτική Διεθνής, μέρος της οποίας είναι το ΜέΡΑ25, συμπαραστέκεται στον πρόεδρο Λούλα ενάντια σ’ αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες και τάσσεται υπέρ της Δημοκρατίας στη Βραζιλία", αναφέρει το ΜέΡΑ25 σχετικά με τα γεγονότα της Βραζιλίας και υπενθυμίζει:

"Η εξέγερση αυτή ετοιμαζόταν μήνες πριν. Το Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία και συντονισμό της Προοδευτικής Διεθνούς, πολιτικοί και διεθνείς προσωπικότητες προειδοποίησαν για τα σχέδια του Μπολσονάρο να πραγματοποιήσει πραξικόπημα μέσω παρόμοιας κινητοποίησης στην Πλατεία Τριών Πύργων".

ADVERTISING

Καταλήγοντας, τονίζει: "Ο Μπολσονάρο μπορεί να διέφυγε στη Φλόριντα, αλλά η μάχη ενάντια στο Μπολσοναρισμό έχει μόλις αρχίσει. Η Προοδευτική Διεθνής καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να συμπαραταχθούν με τα λαϊκά κινήματα της Βραζιλίας που οργανώνονται για να προστατέψουν τη Δημοκρατία ενάντια στη βίαιη προσπάθεια ανατροπής της".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, Βραζιλία
SHARE:

24Media Network