Το ΜέΡΑ25 κάνει Συνέδριο τέλη Φεβρουαρίου – Ποιοι εκλέγονται

Το ΜέΡΑ25 κάνει Συνέδριο τέλη Φεβρουαρίου – Ποιοι εκλέγονται
Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Ο Κώστας Μπιτσάνης, σύζυγος της Σοφίας Σακοράφα, επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής. Ποια είναι τα υπόλοιπα μέλη, και ποιο το χρονοδιάγραμμα. Συγκροτείται Νεολαία του ΜέΡΑ25.

Την κομματική ανασύσταση του ΜέΡΑ25 σηματοδοτεί το Συνέδριο του κόμματος που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα και που θα πραγματοποιηθεί τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αξιοποιώντας την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΜέΡΑ25, παρά την επίθεση που δέχθηκε, επιδιώκει να μετατρέψει τον φορέα σε ένα κανονικό κόμμα, έστω και με πολλά νεωτεριστικά χαρακτηριστικά.

Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Εξόρμησης (ΟΕΣΚΕ), σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, είναι ο Κώστας Μπιτσάνης, σύζυγος της Σοφίας Σακοράφα, πρώην ευρωβουλευτού και νυν βουλευτού του ΜέΡΑ25. Τα υπόλοιπα μέλη της ΟΕΣΚΕ είναι ο Χρήστος Αλβανός, Εύα Μπάζη, Θωμάς Αχταρίδης, Σίσσυ Βελισσαρίου, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Μαρία Καρακίτσου, Χρύσα Αριάδνη Κουσελά, Δημήτρης Λιάπης, Κώστας Ντάσκας και Γιάννης Χαραλαμπάκης.

Το Συνέδριο θα είναι διαβουλευτικό, καθώς θα ψηφιστούν οι πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ κατά τη διάρκειά του θα κατατεθούν προτάσεις για τις θέσεις του Γραμματέα, της Πολιτικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής. Αμέσως μετά τη λήξη του Συνεδρίου και επί μια εβδομάδα θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τις θέσεις αυτές, καθώς- όπως και για τις θέσεις- θα ψηφίσουν και τα μέλη του DiEM25, του πανευρωπαϊκού δηλαδή κόμματος που συμμετέχει ο Γ. Βαρουφάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του ΜέΡΑ25 είναι όλα και μέλη του DiEM25, όμως όλα τα μέλη του DiEM25 δεν είναι μέλη του ΜέΡΑ25! Προκειμένου να ψηφίσουν για τις θέσεις και τα αξιώματα όσοι θέλουν να εγγραφούν μέλη στο ΜέΡΑ25 θα πρέπει να εγγραφούν έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Στην πορεία προς το Συνέδριο θα συσταθεί προσωρινή Επιτροπή του κόμματος σε κάθε περιφέρεια, θα συσταθεί Νεολαία του ΜέΡΑ25, καθώς -μεταξύ άλλων- και συνδικαλιστικός τομέας. Θα διεξαχθούν , επίσης Περιφερειακές Προσυνεδριακές Συνδιασκέψεις.

Στην ανακοίνωση, πάντως, του ΜέΡΑ25 για το Συνέδριο, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η Πορεία του ΜέΡΑ25 στην Κοινωνία Ξεκίνησε

Η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης (ΟΕΣΚΕ) του ΜέΡΑ25 υλοποιώντας την προεκλογική μας δέσμευση, προχωρά στην επανασύσταση του κόμματος.

Καλούμε τους ενεργούς πολίτες, τους συμμετέχοντες στα κινήματα που κρατούν όρθια την πληγωμένη κοινωνία μας, όλους τους υπεύθυνα ανυπάκουους, και ιδιαίτερα τα μέλη του DiEM25, να δυναμώσουν την παρουσία του ΜέΡΑ25 στην κοινωνία εγγραφόμενοι στο ΜέΡΑ25 και συμμετέχοντας στη ανασύστασή του.

Το ΜέΡΑ25 ξεκίνησε και θα παραμείνει μία πραγματική, ριζοσπαστική Φιλική Εταιρεία. Σήμερα, τώρα που αυτή η φωνή είναι στη Βουλή, με τους βουλευτές μας να έχουν ήδη αρχίσει τον πραγματικό αντιπολιτευτικό αγώνα εναντίον της νέας ολιγαρχίας, ήρθε η ώρα να ριζώσει καλύτερα το κόμμα μας στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η σημερινή ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνει το ΜέΡΑ25 σε όλους τους ψηφοφόρους μας, σε όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες.

Με διαδικασίες λογοδοσίας και δημοκρατικής νομιμοποίησης στη συνείδηση όλων των προοδευτικών πολιτών που αναγνωρίζουν ως κορυφαία προτεραιότητα την κατάλυση της Χρεοδουλοπαροικίας και υποστηρίζουν το τρίπτυχο του Ευρωπαϊκού Διεθνισμού, του Οικονομικού Ορθολογισμού και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης, προχωράμε στη διαδικασία του 1 ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25 με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της κοινωνίας.

Οι επόμενοι μήνες θα δώσουν στην κοινωνία τον τόνο της Υπεύθυνης & Ρεαλιστικής Ανυπακοής με Ανοιχτές Συνελεύσεις και με τις Περιφερειακές Προσυνεδριακές Συνδιασκέψεις, για την ουσιαστική οργάνωση των ομάδων, για το διάλογο για τις θέσεις, για το Καταστατικό και για την οργάνωση του ΜέΡΑ25.

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν στην πολιτική πρόταση της Υπεύθυνης & Ρεαλιστικής Ανυπακοής να εγγράφονται μέλη μας. Ως μέλος του ΜέΡΑ25, πριν και μετά το Συνέδριο, θα συναποφασίζεις στο πλαίσιο των καθολικών ψηφοφοριών για όλα. Για αυτό έχει σημασία να γίνεις μέλος άμεσα και να προσκαλέσεις άλλους να γραφτούν – καθώς μέσα από την μαζικότητα εξασφαλίζεται η δημοκρατία.

Αν δεν είσαι ήδη μέλος, μπορείς να γραφτείς τώρα ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα μας (mera25.gr) ή πατώντας εδώ. Επίσης μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με τη γραμματεία μας στο 210 3810671.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο θα μπορούν να απευθυνθούν στις Προσωρινές Συντονιστικές Επιτροπές (ΠΣΕ) σε κάθε εκλογική περιφέρεια, που θα υποδέχονται εγγραφές μετά τις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Σε αυτή την πορεία σε έχουμε ανάγκη επειδή η ευημερία των πολλών έχει ανάγκη ένα ΜέΡΑ25 πλατύ, μαζικό, δημοκρατικό.

Η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα