Μετά το άδειασμα Μπόλαρη, ο Λοβέρδος τα ρίχνει στον Εισαγγελέα για τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 

(ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) EUROKINISSI

Το γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου εξέδωσε ανακοίνωση προς απάντηση των δηλώσεων του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη που τον 'έδειξε' ως μόνο υπεύθυνο για την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών κάνοντας λόγο για 'απόφαση του υπουργού'

Να αποποιηθεί της ευθύνης για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων συλληφθέντων οροθετικών γυναικών επί θητείας του στο Υπουργείο Υγείας το 2012 επιχειρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση απαντά στις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη που τον 'έδειξε' ως μόνο υπεύθυνο για την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών κάνοντας λόγο για 'απόφαση του υπουργού'.

Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για δική του απόφαση αλλά για παραγγελία του  Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

"Σε συνέχεια των σημερινών δηλώσεων του κ. Μπόλαρη, ο οποίος υποστηρίζει πως η απόφαση της δημοσίευσης φωτογραφιών των συλληφθέντων οροθετικών γυναικών το 2012 ήταν της τότε κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Υγείας, σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ( αλλά και με την πραγματικότητα) :

«Την 28η Απριλίου 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών με την υπ' αριθμό 22/2012 Διάταξη του παρήγγειλε κατ' εφαρμογή της Διάταξης του άρθρου 2, της Ποινικής Δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των (....) για βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και λοιπών αδικημάτων, την οποία και συνόδευσε με φωτογραφίες και τα λοιπά τους προσδιοριστικά στοιχεία των ταυτοτήτων τους».

(...) Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , με την απόφαση 128/12, κατέληξε στα εξής: Α) Η δημοσιοποίηση των Ποινικών Διώξεων και των λοιπών προσδιοριστικών της ταυτότητας του κατηγορούμενου στοιχείων, ρυθμίζεται αποκλειστικά από τη Διάταξη, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται για συγκεκριμένα αδικήματα η δημοσίευση των φωτογραφιών, μόνο μετά από Διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Εφετών και αποσκοπεί στην προστασία του πληθυσμού. (...)

Συνεπώς, η απόφαση δημοσίευσης δεν ήταν του τότε Υπουργού Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο κ. Μπόλαρης, ως μέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΛΑΟΣ, αλλά και όλοι όσοι παίρνουν το λόγο επί του θέματος, οφείλουν να γνωρίζουν αυτό το οποίο διευκρινίστηκε από την ίδια την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων στη Βουλή των Ελλήνων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απάντηση Μπόλαρη στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είχα καμία ευθύνη για τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών

SHARE:

24Media Network